Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hanım Göbeği Tatlısı

Hanım Göbeği Tatlısı
 

Sadece hamur ile yapılan tatlı tariflerinden biridir hanım göbeği. Sizlerde pratik bir şekilde evinizde yapıp keyifle yiyebilirsiniz..
 
Şerbeti için;
 
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
Hamuru için;
 
3 su bardağı su
100 gram tere yağı
2,5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Kızartmak için;
 
2 su bardağı kızartma yağı
Yapılışı;
 
Şerbeti için;
 
Şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın.
Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Hamuru için;
Su ve tere yağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Tuzu ve şekeri de ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.
Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın.
Ilınınca, yumurtaları birer birer kırın.
İrmik ve nişastayı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla ya da mikserle yoğurun.
Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın.
Ortalarını parmağınız ile bastırdığınız toplarınızı yağa atın ve ocağı en kısık ateşe ayarlayın.
Tatlıları yağda arada sallayarak kızartın.
Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın.
5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.
 
Toplam blog
: 7
: 180
Kayıt tarihi
: 01.03.16
 
 

Ben istanbul şirinevlerde yaşıyorum evli ve 2 çocuk annesiyim evimde yaptığım tatlıları ve yemekl..