Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '16

 
Kategori
TV Programları
 

Hanım Köylü'ye kötü reyting şoku!

Hanım Köylü'ye kötü reyting şoku!
 

''Her canlı bir gün ölümü tadacaktır.'' gerçeği ile yaşamaya alışan ya da alışmak zorunda olan  insanlardan oluşan bir dünyanın üyeleri olarak yaşadığımız her şeyi mantıklı bir çerçeveye oturtmak zorunda kalıyoruz. Bunu kimi zaman başarı ile gerçekleştirirken, bazen ise fena halde çuvallıyoruz. Bu durum yaptığımız işlerde hatta hayat ile ilgili zevk ve tercihlerimizde kendisini gösteriyor. Misalin hemen her gün saatlerce başından kalkmadığımız televizyon dünyasında da bu durumla birebir olarak kendisini fark ettiriyor.

İşte bu durumun en önemli örneklerinden bir tanesi, izlediğimiz ya da çok şeyler beklediğimiz bir yapımın reyting açısından sıkıntı yaşaması oluyor. Bu duruma son zamanlarda örnek olarak gösterebileceğimiz bir sıkıntıyı Hanım Köylü yaşıyor. Star ekranlarında yayınlanan ve 8 bölümü yayınlanan dizinin dün akşamki bölümü TOTAL grubunda istikrarını sürdürürken, AB grubunda tam anlamıyla çöküş yaşadı.

Yapımın 8.bölümünün ardından gelen reytinglerde TOTAL grubunda 3.93 reyting ile 4. olduğu, AB grubunda ise 1.52 reyting ile 31. olabildiği görüldü. Yani TOTAL gayet iyi, yazın bu oranlar yükselir elbette. Ama aksi bir durumda, yani düşüş yaşandığında ise veda çanları hemen çalar. Çünkü zaten AB grubun çok kötü. Bir de TOTAL'i kaybedersen zaten barınamazsın. Bu yüzden TOTAL'e bakıp aldanmamak lazım.

Ayrıca bilindiği üzere, dizi daha önce yayınlanan Güzel Köylü dizisini yazan senaryo ekibinin kaleminden çıkıyor ve oynayanların birçoğu da aynı dizide yer almıştı. Yani önceki nasılsa tuttu, bu da elbet tutar denilerek kopya bir iş yapılmaya çalışılmış. Hikaye açısından çok sarsılmasa da, Ege ağzı konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını düşündüğüm Hanım Köylü'nün AB'ye kendisini fark ettirmesi lazım.

Böyle giderse Hanım Köylü değil AB sorunlu olarak ortadan kaybolacaklar gibi.

Aman dikkat.

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT : Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..