Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '16

 
Kategori
Kitap
 

Hankâh’a Mektup

Hankâh’a Mektup
 

Hankâh:Balık Tapınağının Azizleri-Polisiye Roman


Her kitap bir hazinedir insanoğlu için. Kimi zaman ilmini geliştirir, kimi zaman ufkunu. Her bir kitapta başka diyarlara, bambaşka olaylara karışırız. Merak duygusu had safhaya gelir, hele ki tarih, yer ve zaman bahsi geçiyorsa kitapta. Hankâh, çıkışını büyük bir merak ile beklediğim, çıkmadan önce de Rabbimin bir lütfu olarak yazarını karşıma çıkardığı, belki de hayatımda bir dönüm noktası ya da yeni bir başlangıcın kitabı..

Çok kitap okuyanlar bilir; bir kitabı bitirdikten sonra hafif bir matem havası oluşur, kavuşmanın mutluluğu-kayıpların hüznü.. Hemen yeni bir kitaba başlayamazsınız. Henüz elimdeki kitabı yeni bitirmiş ancak Hankâh için sabırsızlanırken kitap elime ulaşalı tam 3 gün olmuştu ve daha fazla dayanamayarak kitabıma başladım. Ve başlarken aklımdan tek geçen, bu kitap bitince birkaç gün sonra yeni kitaba başlayacak olmamdı..

Hankâh’ı elinize aldıysanız bu güne kadar okuduğunuz tüm kitapları unutun! Kitabı okurken kesinlikle birilerine haber verin, zamanın Nasıl geçtiğinin farkına varamayacaksınız. En önemlisi de kitabı okumadan önce bir kaç nefes egzersizi yapın, soluk soluğa okuyacağınız kitapta bazen nefes almayı unutabilirsiniz...

Başlarda birden kitabın içine düşüyorsunuz. En cahil kaldığım konudan vuruyor beni. Avrupa dinleri, Hristiyanlık.. Öyle bir kitap ki okurken merak ediyor, merak ettikçe araştırmak zorunda kalıyorsunuz. Evet, kesinlikle bir not defteriniz olsun çünkü kitabın üzerinde karalama yapmak bir zaman sonra karmaşaya sebebiyet veriyor. İnce ince not almanız gerekecek. Kısa bir girişten sonra kendinizi bir cinayetin içinde ve kriminal bir araştırmada buluyorsunuz. Yazarlarımızı tebrik etmemiz gereken en büyük husus bu olsa gerek; olayı görmüyor adeta hissediyor, kokluyor, duyuyor, dokunuyor, yaşıyordum.

Her bir satırı film tadında, mükemmel sayfa ve bölüm geçişleri var. Devasa bir araştırma sonucu kurgulanmış kusursuz bir olay örgüsü. Karakterlere verilen isimler ancak bu kadar güzel yakışabilirdi. Hepsinin kişiliği rolüne oldukça güzel oturmuş. Olay yeri betimlemeleri, küçük açıklamalar ve topluma verilmek istenen mesajın harikulade işlenmesi..

Nefes almadan okuduğum, yeri geldiğinde kahkaha attığım yer geldiğinde korkudan annemi yanımda tuttuğum ve duygularımın ramak ettiği noktada ağlarken yalnızlığıma çekildiğim kitap! Bir kitap insanın duygu dengesini bu kadar mı bozar? Tekrar ediyorum, bu güne kadar okuduğunuz tüm kitapları unutup okuyun.. Benim Hankâh’a yakın olarak yıllar önce okuduğum bir kitap vardı ve etkisinden kurtulmam birkaç yılımı alırken, Hankâh’ı okuyalı iki ay olmasına nazaran hala hastane baskınından sonra deliye dönen Kenan’ın Tapınak ile kıran kırana mücadelesini görüyorum. Bazen de Kürdan ile oyuncak deposunda bubi tuzaklarını atlatmaya çalışıyorum. En komik olan ise peki şimdi ne yapıyorlar diye kendi kendime soruşum oluyor.

Birazda gerçeklerden konuşmak gerekir, kitabın en başarılı değindiği konu Türkiye gündemi.. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunları, halkımızın bunlara göz yummasını, dış güçlerin bizi nasıl parçalamaya çalıştıklarını ve imanın bu milleti nasıl kurtaracağını ince ince işlemişler.

Kitabın içeriğinden daha fazla bahsetmek istemiyorum çünkü okuduktan sonra tekrar okumak isteyeceksiniz ve okuyarak alacağınız zevki benim basit cümlelerim ile köreltmek istemem. Son olarak bir çocukluk hayalimi gerçekleştiren, kitap ile ilgili her soruma çok geçmeden cevap veren, güler yüzlü sıcak yazarlarımıza Sayın Ömer Faruk İspir ve Emre Şanlı’ya çok teşekkür ediyorum. Sizler gibi yazarlarımız olmalı; ceddini bilen, araştıran, kulaktan dolma değil de iman ederek yola düşen, azimli ve inançlı, kalemi kuvvetli kişiler.. Başarılarınız artarak devam etsin. Şu ülkede öğrendiğim en önemli şeylerden biriside bizde kadir kıymet bilinmez, ta ki Avrupa bizi beğenene kadar ya da marifet sahibi vefat edene kadar. Rabbim sizlere hayırlı bereketli ömürler versin ve değeriniz taçlanarak artsın. 

 

_________

 

Kitap hakkında detaylı bilgi için: https://www.facebook.com/Baliktapinagi/?fref=ts
                                                        : https://twitter.com/BalikTapinagi?lang=tr

                                                        : http://www.kitapyurdu.com/kitap/balik-tapinaginin-azizleri-hankah/387446.html&filter_name=hankah

 

 

 
Toplam blog
: 35
: 225
Kayıt tarihi
: 21.05.11
 
 

Henüz hayatının "öğrenme" aşamasında olmakla birlikte  yıllardır yazmak ve yazdıklarımı paylaşmak..