Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hanta bizi teğet geç

Hanta bizi teğet geç
 

Hanta/ Resim: www.robotnine.com


Dünya küreselleştiği oranda hastalıklarında yayılma oranı o denli gelişip, değişiyor. İlk defa 1950’ li yılların başında Kore tespit edilmesine karşın bu gün hızla tüm dünyayı tehdit edici düzeylere ulaşmak üzere.

Hanta virüs" alarmı, şimdi de hanta virüsü baş gösterdi, Hanta virüsü ilk kez can aldı... Gibi başlıklarda duyduğumuz haberler üzerine konuyu araştırıp aşağıdaki bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Ateş

Baş ağrısı

Ishal

Bulantı

Kusma

Karın ağrısı

Kas ağrısı

Öksürük

Nefes alma zorluğu

Düşük tansiyon

Şok

Solunum yetmezliği gibi pek çok bulguyu içeren bir hastalık. Tabi unutmayalım ki en doğru tanı ve tedavi uzman bir doktor tarafından konulanıdır.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada virüs ile ilgili şu bilgiler verildi:

"Hanta virüsü ilk defa 1950'li yıların başında Kore'de tespit edilmiştir. Bazı kemiriciler, virüsü taşımakta ve etrafa bıraktıkları vücut çıkartılarının solunum yolu ile alınması şeklinde insana bulaşmaktadır. Hastalığın iki tipi mevcut olup, akciğer yetmezliğine neden olan tip Amerika kıtasında, böbrek yetmezliğine yol açan tipi ise daha çok Asya ve Avrupa kıtasında görülmektedir. Rusya'nın güney bölgesi ve balkanlarda uzun yılardır görüldüğü bilinen hastalık, ülkemizde gelişen tanı ve laboratuar imkânları çerçevesinde ilk kez tespit edilmiştir"

Umalım daha önceki salgınlardan derslerde çıkarıp bu hastalığı önleme yolunu buluruz.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 65 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..