Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Hantepe çığlıkları

Hantepe çığlıkları
 

(Çanlar Türkiye için çalıyor)

20.07.2010 tarihinde Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde Hantepe karakoluna yapılan PKK baskını askerin teröre karşı 26 yıldır süren savaşının geldiği noktayı anlatması bakımından önemli bir gösterge.

Bütün Türkiye ölen askerlere kilitlenmiş durumda. Hep böyle oluyor ya. Oysa bu ilk değil son da olmayacak. Elbette ateşin içinde olan yanar. Bir askerin vatanı için ölmesi kadar doğal bir şey olabilir mi? Yurt savunmasında elbette askerler ölecek. Askerlik adı üzerinde ölüm kalım savaşıdır zaten. Çelik çomak oynamıyorlar. Kuş avlamıyorlar. Vatanı koruyorlar. Ama bu ölümlerde bir tuhaflık var. 50–100 terörist ta Kandil’den gelip askerlerimizi öldürüp gidiyor. Bunu sınırda yapıyorlar. İddia ediyorum genelkurmayın kapısının önünde de yaparlar. Halk sadece ağlıyor ve lanet okuyor. Asker, mısır tarlasını bekleyen köylü gibi ülkeyi bekliyor.

Dünyanın en büyük ordularından olduğu söylenen Türk ordusu on bin PKK’lıyla başa baş dişe diş ancak mücadele edebiliyor. Vuruşmalarda kayıplar neredeyse eşit. Bu satırları yazarken utanıyorum. Kimliğimdeki Türk sözünü silmek istiyorum. Kırk kişiyle Çin sarayını basan Kürşat’tan, geldiğimiz noktaya bakın. Devletle savaşmak daha kolaymış. Bahaneye bak. Ortada yanlış bir taktik, siyasi irade tarafından eli kolu bağlanan silahlı güçler ve ağlamaktan başka bir şey bilmeyen bir millet var.

Kimse bana hikâye okumasın; millet de millet değil. Ağlıyor sızlıyor; gidip evine oturuyor.”Kahrol düşman, al sana bomba” hafifliğinde PKK’ya güya nefret kusuyor. “Hainler niye öldürdünüz askerlerimizi?” Seni dinleyecekti öyle ya. Adamların işi bu. Sizi anlıyorum. Ülkeyi korumak bizim işimiz değil diyorsunuz. O zaman güveninizde ve güvendiğiniz yerde sorun var.

PKK’nın karşısında Türkiye yerine İsrail olsaydı şimdi böyle bir örgüt yoktu. Kerim Korkut kellesini kesseler doğru konuşur. Bizi yönetenler ve güvenliğimizi sağlayanlar konusunda kuşkularımız var. Halk olarak biz de sadece ağlıyoruz. Ve askerlerimiz işte bu nedenlerle ölüyor.

6 askerin şehit olduğu Hantepe baskınını hiçbirimizin değerlendirdiğini sanmıyorum. Yavrularımızı toprağa verip gözyaşlarımızı sildikten sonra söyle bir düşündüğümüz zaman kahreden gerçeklerin ortaya çıktığını göreceğiz. Halk sadece ağlıyor; oysa yönetim üzerinde mutlaka baskı kurmalıdır. Ülke yönetiminin terör konusunda çok büyük beceriksizlik ve ciddi yanlışları vardır.

Amerika Türkiye’nin PKK’yı ortadan kaldırmasını asla istemez. İkiyüzlü politikayla Türkiye’yi oyalıyor. Açık ve net konuşamıyorum.Çünkü bilgim sınırlı ya da hiç yok. Ama sanki ortada bir “ihanet” şüphesi var. Ordu içinde PKK sempatizanları olabilir. Çukurcalı Halil emmi bile bir koşu sınırı geçip örgüte istihbarat veriyor olabilir. Aynı cephede belki başka bir sürü hainlikler vardır. Bunlardan bahsetmiyorum. PKK’lılar çok rahat geliyorlar. Sanki biliyorlarmış gibi hep korumasız yerleri seçiyorlar. Bu ülkeyi kim satıyor, bilmek istiyoruz. Ayağınızı denk alın!

Oyalamalar devam ediyor. Profesyonel birlikler kurulacakmış. Geldin mi Korkut’un sözüne. Sınır özel birlikleri kaç kişi olacak? 6500. PKK kaç kişi? 10.000. Allah rahmet eylesin mehmedim! Bugün sürdürülen terör mücadelesinin sonuçları ortada. Aynı mücadelenin sürdürülmesinin mantığı nedir? Bir uçtan bir uca sınırlarımıza, dağa taşa binlerce karakol mu yapacaksın? Adamlar denizden bile gelebilirler. Bazı TV’ler bu hiçbir işe yaramayacak göstermelik(Türk milletini yanıltma amaçlı) sözde mücadele tedbirlerini abartarak halkın gözüne sokmaya çalışıyorlar. Ben bu haberleri dinlerken bu ülkede PKK’lıların nasıl barındığına şaşıyorum. Hatırlatırım, ihanet her yerde ve her şekilde olabilir.

10 000 PKK’lıyı kuş olup uçacak, kanatlarından yakalayıp getireceksin. Böyle yapmayıp da Çukurca’da terörist beklersen biz de yukarıda yazdığımız şeyleri düşünürüz. PKK Kandil’de bekliyor mu? Bir avuçken gelip seni vuruyor. En önemli yanlışlık burada. Her yerde mücadele edeyim dersen hiçbir yerde mücadele edemezsin. Türkiye büyük.2 kişiyle bile terör yapabiliyorlar.10 000’i 2’ye böl, tam 5000 noktada savaş yapabilirler. Seninkisi deli Mehmet’in kuş avlaması gibi. Bir sürü kuş. Biri dereden uçar. Biri dağdan kaçar. Bir tanesini yakalayım. Babayı yakalarsın! Tunceli’nin dağlarındaki 300-500 terörist 20 yıldır hala orada duruyormuş. Tunceli dağları Mars gezegeniyle sınır mı yoksa? Uzay aracıyla mı gidiliyor oraya?

1.orduyu da al götür. Ne demek askerlerimiz böyle bir savaş için uygun değil.300.000 askerle doğu ve güneydoğu illerinde dağlardaki 1500 teröristi al getir. Sonra büyük hazırlıklar yapıp 100.000 kişilik bir güçle Kandil’i havadan ve karadan kuşatacaksın. BM sana bu hakkı veriyor.

Hantepe karakolunda bize bu satırları yazdıran olaylar yaşandı. Bir avuç Mehmetçik sabahlara kadar canla başla mücadele edip öldüler ama mevzilerini terk etmediler. Bütün ülkenin gurur duyduğu bu mücadelede utanılacak bir durum da vardı. Askerlerimiz kime karşı mevzilerini terk etmemişlerdi? Amerikan ordusuna karşımı? Yoksa Sovyet ya da Çin ordusuna karşı mı? Üç beş teröriste karşı. Sonuçta 600.000 askeri bulunan ordumuz 6 kayıp verirken bir avuç PKK’lı kendilerince zafer kazanmış olarak elini kolunu sallaya sallaya gittiler. Bu işte karakoldaki askerlere bir şey denemezdi. Çünkü onlar da üç beş taneydi. Zafiyetten söz eden bir siyasi, askerin elini kolunu bağlayan terörle mücadele kanunlarını unutuyordu. Açılım dahi askerin şevkini kırıyordu. Siz Kandil’e gönderdiniz de asker gitmedi mi?

Kahrımdan öleceğim! Bir avuç PKK kendini koskoca bir orduya karşı koruyacağına, kaçacak delik arayacağına koca Türkiye kendini korumaya çalışıyor.

Amerika’nın amacı Türkiye’yi oyalamak. Hatta belki de istihbarat veriyorum deyip vermeyerek bizi kandırmak. Uzayda bir sineği bile tespit eden Amerikalılar hemen burunlarının dibinden 250 PKK' lı sınırı geçiyor da görmüyorlar, duymuyorlar. Türkiye'nin terör sorunu Amerikanın umurunda değil. PKK'nın Kürdistan hayali de. Onun derdi başka. Bu kargaşada ikinci bir Irak yaratabilir miyim acaba diyor. Sonra da yerli hainlerin desteğiyle müdahale edecek. Bir şeye daha dikkati çekmek istiyorum. PKK Türkiye’ye her saldırışında, hele de başarılı olmuşsa (Bu arada başarısız olduğu bir saldırı hatırlamıyorum.) ülke içinde örgüte ilgi ve destek artıyor. Böyle devam ettiği takdirde PKK sempatizanlarının ülkenin her yerinde terör yapması beklenmelidir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..