Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Happy - Aging Face

Happy - Aging Face 

Happy - Aging Face dönemi başladı

Anti - Aging kavramı dilimize yerleştiğinden beri neredeyse hayatımızda her şeyi bu kavramla değerlendiriyoruz. Yediğimizi ve içtiğimizi, havayı, kullandığımız kremden, vitamine kadar Anti - Aging ile yatıp, Anti - Aging ile kalkıyoruz. Anti - Aging'e karşı doğal ve ameliyatsız gençleşme yöntemiyle Happy - Aging Face, yani mutlu yaşlanan yüzler dönemi başladı.

Happy - Aging Face dönemine değinmeden önce, yüz kırışıkları ve cilt yaşlanması neden oluşur konusuna değinmek istiyorum. Yüz kırışıkların oluşumuna karşı nasıl önlem alabiliriz ve Happy - Aging Face ile yaşlanmayı nasıl geciktirebiliriz ?

Cildimiz vitrinimizdir, cildimizin görüntüsünden sağlıklı olup olmadığımız, genç kalıp kalmadığımız hakkında bilgi edinmek mümkündür. Ayrıca günümüzde dış görüntümüz sosya, kültürel açıdan git gide büyük önem taşımaktadır.

Cildimizin yaşlanma süreci

Cildimiz üç tabakadan oluşur, üst deri ( Epidermis ) orta deri ( Dermis ) alt deri ( Supcutis )  Epidermis ve Dermis tabakalarındaki hücre sıralarının azalmasıyla incelme, ölü hücre tabakalarının artmasıyla kalınlaşma olur. Cildimiz bu değişiklerden dolayı yaşlandıkça ciltte incelme, kuruma ve pul, pul soyulma olur. İncelmiş, kurumuş bir cilt ise çok çabuk kırışır, kırışıklıklar arttıkça ve derinleştikçe de yüzdeki yaşlılık ifadesi artar.

Cilt yaşlanmasının başlıca nedenleri

Cildimizin yapısı, değişimi ergenlik döneminde başlar. 20'li yaşların ortalarına doğru cilt gelişim sürecini tamamlar. Cildin doğal yenilenme hızı yavaşlar, cilde esneklik sağlayan yapı taşlarından kolejen ve elastin sentezi azalır. Cilt yaşlanmasına neden olan etkenleri, genetik, güneş ışınlarından dolayı yaşlanma, menepoz'dan sonraki hormon eksikliği olarak sırayabiliriz. Bunlar dışsal ve içsel etkenlerdir.

Yaşlara göre doğal yaşlanma süreçleri

30'lu yaşlarda

30'lu yaşlar ilk kırışıkların belirginleştiği yaşlardır, alında ve iki kaş arasında kırışıklar belirir. 30'lu yaşların 50'li yaşlara göre avantajı cildin koruyucu fonksiyonlara sahip olmasıdır.

40'lı yaşlarda

40'lı yaşlarda ise cildin diriliği kaybolur, elastikiyet kaybı başlar nemi koruma gücü azalır ve cilt mat görünür, yüzdeki kırışıklar derinleşir.

50'li yaşlarda

Bu yaşlar, yüzdeki çizgilerin iyice belirginleştiği, göz çevresi, yanak ve ağız kenarındaki kırışıklıkları derinliği artar, boyun bölgesinde sarkma ve kırışıklıkların fazlalaştığı yaşlardır. Bu dönemde yaşlılık lekeleri görülür ve deri incelmeye başlar, kısaca cildin hücre üretimi iyice yavaşlar.

60'lı yaşlarda

60'lı yaşlarda, yaşlılık belirtilerin hepsi bir arada görüldüğü yaştır. Kaşlarda düşüklük, alın çizgileri, dudak üstü, yanaklar, boyun kırışıkları ve boyun kasları elastikiyet kaybı sebebiyle iyice derinleşir. Cildimiz, yıllar ilerledikçe her yaş gurubuna göre nasıl yaş aldığını, iç ve dış etkenlerin'de yaş alırken yaşlanmayı hızlandırdığını iyi bilirsek, yaşlanma hızımızı geciktirebiliriz, ya da vaktinden önce oluşan kırışıklıklarımızı Happy - Aging Face yöntemleriyle nasıl engelliyebiliriz !!!

Bir sonraki yazımda !

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile 

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..