Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

güne_bakan(Nazenin yavrusu)

http://blog.milliyet.com.tr/gunebakanlar

30 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Happy happy new years!

Happy happy new years!
 

Happy


Herkese mutlu umutlu ama en önce ve daima sağlıklı mutlu yıllar dileklerimle...

Her sene kutlansın mı, kutlanmasın mı tartışmasını gündemlerine taşıyarak içime gasavetler getiren ve yeniyıl kutlamasını Hristiyanların dini bayramı zannedenlere bilgilendirme yapmak istedim:

Yeni yılın başlangıcı Hz.İsa'nın doğum günü değildir. Bu  sonradan yapıştırılmış bir kalıptır, Hz.İsa Peygamberin doğum günü 24 Aralık'dır ve bir hafta boyunca hristiyan alemince kutlanmaktadır. Onlar bir hafta doğum günü kutlamasının ardından yılbaşını da ekleyerek 2 FARKLI olayı beraber kutlarlar. Hz.İsa'nın doğum günü ayrı yeni yıl ayrı, kış bayramı daha da ayrıdır. Yenı yıl kutlaması ve kış bayramı dinlerin hepsinin çok daha öncesinde vardı. Ayrıca çam ağacı süsleme geleneği biz Türklere aittir ve Müslümanlık ya da Hristiyanlıkla alakası hiç yoktur. Eski Türklerin çam ağacını "yaşam ağacı" olarak kabul etmeleri ve kış bayramı için üzerilerine yazma, mendil vs bağlamalarıyla başlamıştır. Tüm adetler gelenekler  insanlık tarihinde sürekli milletten millete geçer,  örneğin ağaca mendil bağlamanın, hristiyanlara ağaç süslemek olarak geçmesi gibi. Buna tarih ve kültürlerin iç içe oluşu sebep olur. Türkler göçebe bir millet olduklarından pek çok adetlerini gelenek ve göreneklerini beraberinde götürüp yaşayıp  yaşatarak etraflarına yaymışlardır. Türk milletinin, kendi gelenekleriyle bir millet olduğunu kabul edip iyi tanımak gereklidir. Müslüman olduğumuz kadar bizim Türk kimliğimiz vardır.
Her şeyin yanında; Hristiyanlar İsa'nın doğum gününü kutluyorlarsa, diğer herhangi bir din de kendi peygamberinin doğum gününü kutlayabilir. Ama biri tesadüfen yeni yıldan bir ay önce olmuş diye bunu yeni yılla bağdaştırmak saçmalığı ve yanılgısına düşülmüş süreçte... Bunlar ayrı ayrı şeyler.
Ayrıca başka milletlerin yaptıklarını yapmayarak makbul müslüman olunacaksa ne Facebook ne internet hatta ne de televizyon izlemeyelim ve hatta elektrikli hiçbir aletin yanından geçmeyelim lütfen, gidip bir mağarada inzivaya çekilelim bu kadar at gözlüğü düz mantıkla...

Her yıl aynı terane ile kasmayın kimseyi be güzel kardeşim, dileyen kutlasın dilemeyen dönsün poposunu yatsın...

Yine de siz siz olun sevgiyi, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştiren hiçbir neşeli kutlamayı kaçırmayın...

 
Toplam blog
: 54
: 1026
Kayıt tarihi
: 05.10.06
 
 

Ata toprağı Karadeniz'den, terbiye ve eğitimi Trakya'dan, günebakan ve İstanbul sevdalısı eski bir m..