Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Happy New Year

Happy New Year
 

Acısıyla tatlısıyla bir yılın daha sonuna geldik. Umarım yeni yıl tüm insanlara sağlık, mutluluk ve neşe dolu günler getirir. Sonuna geldiğimiz 2009 yılı, aslına bakarsak bir çok açıdan olumsuzluklarla dolu geçti. Maalesef her akşam haberlerde Gariboğlu cinayeti, Ergenekon, Domuz gribi haberlerini seyretmek zorunda kaldık.

Türk Futbolu açısından baktığımızda da 2009 yılının olumlu geçtiğini söyleyemeyiz. Teknik Direktör yanlışlıkları sonucu A milli takımın 2010 dünya kupasına gitme hakkı elde edememesi ve bir önceki yılın Avrupa 5.si Fenerbahçe’nin şampiyonlar liginde aldığı kötü sonuçlarla gruptan çıkma hakkı elde edememesi hayal kırıklığı yarattı.

2009 yılına Fenerbahçe açısından baktığımızda çok da istenildiği gibi bir yıl yaşandığı söylenemez. Geçen sezon kadronun yeterince geniş olmaması ve yedek kulübesindekilerin asların yerini dolduracak kalitede olmaması durumuna çok sayıda sakatlıkların eklenmesi ile kaçan şampiyonluk tatsızlık vericiydi. Tabii bu olumsuzlukların oluşmasında çok tecrübeli ve kaliteli bir teknik direktör olmasına rağmen, Fenerbahçe’de oyuncularla istenen uyumu kısa sürede sağlayamayıp sabırsız ve duyarsız Türk toplumu ile medyasının baskısı altında ezilen Aragones ve ekibinin de etkisini belirtmek gerekir.

Aynı şekilde geçen sezon erkek basketbol takımının final serisinde her ne kadar rakip takım doping alarak mücadele etmiş olsa da 2-0 avantajlı durumdan şampiyonluğun kaybedilmesi üzücü olmuştu.

Aynı zamanda 2009 yılı Fenerbahçe adına kongre yılıydı. Futbol takımının şampiyonluğu kaçırmasına ve şampiyonlar liginden erken elenmesine rağmen Aziz Yıldırım’ın uzak ara başkanlığa yeniden seçilmesi, Türk toplumunun büyük bir kesiminden farklı olarak Fenerbahçe kongre üyelerinin günlük başarı veya başarısızlıklara önem vermeyen, oldukça duyarlı ve akil insanlardan oluştuğunu ortaya koyuyordu.

Yılın ikinci yarısında sezon öncesi transfer döneminde takıma katılan kalbur üstü oyuncuların adaptasyonu ile birlikte Fenerbahçe futbol takımı hem Türkiye’de, hem Avrupa’da sıralamada rakiplerinin üstünde yer alarak tamamladı.

Türkiye’de 2009 yılına damgasını vuran olaylar olarak; Beşiktaş’ın beş yıl aradan sonra Fenerbahçe’den ligde puan alması, Sivasspor’un ligde 2. olması, Fatih Terim’in geç te olsa istifa edebilmiş olması, Türkiye’de 2, 5 yılını geçiren bir dünya efsanesi Roberto Carlos’un vedası gibi hususları sayabiliriz.

Dünyada ise;

Dünyada yılın futbol olayı ;Ronaldo’nun 94 m€ gibi uçuk bir rakama Real Madrid’e transfer olması,

Dünyada yılın futbol takımı ; Hem La Liga hem de CL şampiyonluğunu kazanan Barcelona,

Dünyada yılın sporcusu; 9, 58 gibi bir derece ile inanılmaz bir rekora imza atan Usain Bolt,

Dünyada yılın en iyi bayan sporcusu; 5 sene aradan sonra hem de doğum yapıp kortlara sanki o 5 sene hiç yaşanmamış gibi şampiyonluklarla dönen Kim Clijsters,

Dünyada yılın skandalı; Profesyonel bir basketbol takımının, cezalı olan oyuncusunu iki karşılaşmada başka bir oyuncusunun formasını giydirerek oynatması.

Herkese iyi yıllar dilerim.

Gelecek sene görüşmek üzere :)

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..