Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '11

 
Kategori
Yılbaşı
 

Harbiye, Nişantaşı ve yılbaşı

Harbiye, Nişantaşı ve yılbaşı
 

alıntıdır


Yılbaşı deyince Harbiye’de çalıştığım günler gelir aklıma.

Öğle aralarında 1 saat dışarı çıkma iznimiz vardı. Ve biz bir yerde oturup yemek yemek yerine kendimizi hemen Nişantaşı’na atardık. Ellerimizde simitler açlığımızı bastırıp, daha çok gezebilme fırsatı yaratmanın mutluluğunu yaşardık.

Harbiye’nin sonunda yol ikiye ayrılır ya hani, Osmanbey – Nişantaşı diye, tam o ayrımda bir milli piyangocu vardı. Her geçişimizde konuşurduk, bizi yılbaşı ikramiyeleri için heveslendirirdi. Ne zaman kazı kazan alsam ufak bir şeyler çıkardı ve o buna çok sinirlenirdi. Kenter Tiyatrosunu geçip önce Nişantaşı’na ulaşırdık.

 Ne güzel süslemelerdi onlar. Hem zarif, hem şıktı vitrinler ve yollar. Orada başka bir hayat vardı sanki. Sakinliğini, huzurunu koruyan, kendinden taviz vermeyen mağrur bakışlı bir kadın gibiydi Nişantaşı. Yollarda dükkanlardan dışarı sızan müzik seslerini duyardık. Valikonağı caddesini kaç kez turladık sayamıyorum bile. Özellikle son haftaya girdiğimizde hediye seçimleri başlardı hepimizde. O dükkandan çıkar bir sonrakine koşardık.

 Allah’ım, ne büyük telaşa sokardık kendimizi öyle. Yorana kadar uğraşır, tam vakit bittiğinde 5 dakika rötarlı işe ulaşırdık. Bilirlerdi ve ses etmezlerdi son hafta olan gecikmelere. Bizimde yılda bir iki kez yaptığımız bir şeydi.

5. Kata yılbaşı ağacı kurulurdu. Dalları ve yaprakları beyaz olduğundan hiç sevmezdik. Bizim katın zaten süse ihtiyacı yoktu. 8. Kat olduğundan manzara tüm süslere bedeldi. Yılın son günü erken çıkardı çoğunluk, kalanlarda gelmezdi. Biz hep orada olurduk. Kasa sayımı için denetçiler gelirdi.

Akşamüzeri olduğunda çıkar istiklal’e doğru yürür birde orada ki ışıklandırmalara bakardık. Herkes bir koşturma içinde ellerinde paketlerle dolanırdı. Evlere dağılırken yol boyunca düşünürdüm dileğimi ve hatta dileklerimi.

 Öyle çoktular ki, arkası kesilmezdi. Şöyle de olsun, bir de böyle olsun, yeni yıl şunu da getirsin, bundan da eklesin gibi. Hepsi gerçekleşti, biri hariç.

4 yılbaşı geçti ama dileğim hala onay aşamasında. Ne red aldı, ne onaylandı :)

Ama biliyorum bu kez gerçekleşecek.

Çünkü kaç yılbaşı geçerse geçsin, o dilek hiç değişmeyecek.

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..