Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '07

 
Kategori
Tiyatro
 

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi perdelerini kapattı

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi perdelerini kapattı
 

Hayat geçip gidiyor.

Hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor.

Değişim değişim üzerine yaşamıyor.

Onca oyun izlediğimiz, arkadaşlarla takıldığımız, duygularımızı yaşadığımız, aralarda kestane yediğimiz Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’de, perdelerini, Şehir Tiyatrolarının ''Tozlu Çizmeler'' adlı oyununun Cumhuriyet galasıyla kapattı 'Tozlu çizmeler' oyunu ile perdelerini kapattı.

Bir çok olay da, anılarımızda kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının, Cumhuriyet'in 85. yıl dönümü kutlamaları için hazırladığı ve yönetmen Engin Uludağ'ın sahneye taşıdığı ''Tozlu Çizmeler'' adlı oyunun Cumhuriyet galası, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde yapıldı.

Yıkılıp yerine yenisinin yapılacağı 2009 yılı Ekim ayına kadar oyunlarına ara verecek Muhsin Ertuğrul Sahnesi, son kez perdelerini bu galayla açmış oldu.

Birinci Dünya Savaşı ve İstanbul'un işgalinin Türk insanı üzerindeki etkilerini anlatan oyunun galası, Haldun Dormen, Göksel Kortay ve Lale Belkıs'ın da aralarında bulunduğu birçok tiyatro ustasını bir araya getirdi.

Bu arada, galaya gelen tiyatro sanatçıları ve tiyatroseverler, sahnenin önündeki Muhsin Ertuğrul'un büstünün bulunduğu alanda mum yaktı.

Hayat değişimden ibarettir.

Eski halini, ilerde çocuklarımıza anlatacğız, bu blogdaki resim hatıralarımızda kalacak.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..