Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Harcadığımız Tek Şey Zamandır

Acımasız dediğimiz zamanın halimize acıdığı zamandayız. Zaman kadar dürüst olabilsek keşke. Geldiği belli, gittiği belli, bittiği belli. İnsanın neyi belli?

 

Hayır demeyi bilirsek belki insanları da tanıyabiliriz. İpleri ele almalı, kontrol etmeli, yaşamımızı yönlendirmeli, önceliği kendimize vermeliyiz.

 

Hayatın gerçekleri hep ölüme yaklaşınca anlaşılıyor. Yaşam sadece nefes alıp vermek, yemek içmek değildir, ölümde yaşamın bir evresidir. Doğada canlı olan her şey ölür, dirilir ve yenilenir. Hepimiz sonbaharda yaşlanacak, kışın toprağa düşecek ve ilk baharda yenileneceğiz.

 

Evrendeki en önemli şey olan zaman her şeyin başlangıcının ve sonununda belirleyicisidir. Zamanı ilerletemez, durduramazsınız, tek gerçek zamandır ve her şeyden kıymetlidir. Hayatımız yaşanılan yılların uzunluğundan çok dolu yaşanan anların toplamıdır. Yaşamı yaşadıkça öğrenip tecrübe sahibi oluyoruz.

 

Geçmişteki yaşanmışlardan alınan ders ve güzellikler geleceğin hazırlayıcısı olarak düşünülürse bize kattığı olgunluk kazanımıdır. Doğru yada eğri olmak kendi seçimimiz ve sorumluluklarımızı yerine getirelim derken zamanımızı da boş yere harcıyoruz. Sağlık, zeka, mantık yürütme kabiliyeti, birine erken veya geç kalınarak yitirilen ilişkiler, güven ve sevgi her şeye ilaç olur ama zamanla alınamaz.

 

Hedeflerin ektiğin tohuma, verdiğin ışığa, toprağının verimliliğine bağlıdır. Beklenen gelişimdir, meyveyi aldığın zaman tohumu yeniden ekmelisin ki, sonsuz döngünün ahengi bozulmasın. Döngün bozulursa hayal kırıklıkları da başlar.

 

Geçmişi bilmeden gelecek kurulamaz önemli olan geçmişten dersler çıkarıp geleceğe yön verebilmektir. Hayat başından sonuna kadar sürprizlerle dolu bir süreç iyisiyle, kötüsüyle, önemli olan hayatın bize sunduklarını nasıl karşıladığımız. Zor şartları iyiye, güzel durumları kötüye çevirebiliriz her şey bakış açımızla ilgili.

 

Kendini tanımalı, iç dünyana küçük bir keşif gezisi yapmalı, olabildiğince objektif olarak kendini sorgulamalı, zayıf ve güçlü yanlarını, yeteneklerini ve zaaflarını iyice öğrenmelisin.

 

Bir gün gelir vücut işlevini kaybeder, eğer geriye dönüş olsaydı kötü günleri bir daha yaşamaz, hayatımızı aldığımız tecrübelerle daha güzel yaşamayı tercih ederdik. Doğan ölür onun yerine yenisi doğar.

 

Her insan biraz kahramandır ve gün gelir anlar ki, harcadığı tek şey zamandır. Fazla kurcalamayın hayatı sağlığınız yerindeyse, vicdanınız temizse, yüreğiniz de güzelse yaşayın gitsin.

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..