Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '11

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Hardal soslu somon balığı

Hardal soslu somon balığı
 

MALZEMELER:
1 Adet Norveç Somonu
2 Adet Kıbrıs patatesi

SOS İÇİN:
3 Yemek kaşığı Dijon hardalı
1 Tatlı kaşığı bal
1/2 Çay kaşığı tuz
1 Talı kaşığı elma sirkesi
1 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı mayonez ( Arzuya göre artırabilirsiniz)
3 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu.
Karabiber

YAPILIŞI:

* Ben balığımı kızdırdığım güveç de fırını 190 dereceye getirip kızarana kadar pişirmiştim. İsterseniz buğulayıp ta yapabilirsiniz. Yada tavada hafif unlayıp kızartabilirsiniz. Tercih sizin.
* Sos için sarımsakları iyice dövün. Sirkeyi ekleyin. Daha sonra tüm malzemeleri katıp İyice özleştirin.
* Balığın yanına patates ikram edebilirsiniz. Balığın genellikle garnitürü patates ve yeşilliktir.
* Bunun için bütün halde haşlayıp doğradığım patatesleri tereyağında soteledim. En sonunda kekik ve kırmızı biber ekleyip servis ettim.
* İsterseniz balığın yanında isterseniz de üzerine ilave ederek servis edebilirsiniz.
* http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2011/12/hardal-soslu-soman-baligi.html

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..