Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '12

 
Kategori
Egzersiz
 

Hareket kime?

Hareket halinde bir günlük yaşama sahip insanlara ne mutlu.  Hareketli olma gerekçeniz eğer çalışmak, geçinmek ise belki bu şansın farkında olmayabilirsiniz.  Ama işini oturarak yapmak durumundaki pek çoğundan daha sağlıklı bir durumdasınız; en azından farketmeseniz de bedeniniz için birşeyler yapmaktasınız günboyu.

Egzersiz bedensel bir aktivite olmasına rağmen, sonunda kendimizi zihnen de rahatlamış hissetmemizin  nedeni, kendimiz için birşeyler yapmış olmanın vicdani rahatlığıdır.  Aklınızdan bir geçirin bakalım; günlük koşturmaca içinde yaptıklarınızın ne kadarı kendiniz için, ne kadarı ise eşiniz, çocuklarınız, çevreniz ve işiniz için.  Sadece ve sadece kendiniz için yaptığımız tüm aktiviteler huzur vericidir. Çünkü insanın en önemli hayat amacı önce kendini mutlu etmektir.  Bencillik değildir bu zira kişi özde mutlu değilse eşine, çocuklarına, çevresine de mutluluk veremez.

Bilim; insan bedeninin oturma eylemine göre tasarlanmadığını söylüyorsa da modern dünyanın çalışma ve yaşam koşulları bizi genellikle oturarak yapılan işlerle ve uğraşlarla çevrelemiş durumda. Şanslı eski insanlar bizlerden daha sağlıklı yaşam sürecine sahip olmayı, günboyu hareket halinde iş ve uğraşlarla meşgul  olmaya borçluydular demek ki. 

Modern dünyanın avantajlarını reddetmeden; elden geldiğince bedensel egzersizlere zaman ayrıdığımız bir günlük yaşam alışkanlığını kendimize hediye edebiliriz. Kendimize iyilik hareketi başlatmak lazım bir yerde.

Sevgiyle. 

 
Toplam blog
: 17
: 180
Kayıt tarihi
: 02.11.12
 
 

Turizm eğitimini tamamladıktan sonra lojistik, eğitim, otomotiv gibi değişen sektörlerde çalıştım..