Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hareket yaşamı - durmak ölümü çağırır

Hareket yaşamı - durmak ölümü çağırır
 

her yaşta beden hareketi sever


Ben spor yapamam, spor zordur, spor yorucudur, spor sıkıcıdır, spor zaman alır...gibi sporla ilgili pek çok olumsuz düşünce vardır. Ben spora egzersiz diyorum. Çünkü bizim ihtiyacımız olan ( eğer sporcu değilsek) egzersizdir. Yıllarca spora yüklenen bu olumsuz ifadeler hayatında hiç egzersiz yapmamış insanları bile egzersizden soğutmuştur. Oysa egzersiz düzenli hareket etmektir. Bedenlerimiz hareket etmemiz için yaratılmıştır. Hareket durduğu zaman ölüm gelir. Yaşamak istiyorsak( gerçekten yaşamaktan bahsediyorum yaşayan ölüler olmaktan değil) o zaman hareket halinde olmalıyız. Sağlıklı olmak için, sağlıklı zayıflamak için egzersiz yapmalıyız. Kilo probleminiz olmasa bile sağlıklı kalmak, mutlu olmak için, kendimize sahip çıkmak için, kendimize değer verdiğimiz için egzersiz yapmalıyız.

Değişen yaşam tarzı daha çok yemek yemeyi ve daha az hareket etmeyi getirdi. Bedenler sabitlenmeye başladı. Bedenin hareketsizliği, zihini de etkileyip zihinlerde de sabit düşünceler oluşmasını tetikliyor. Nasıl ki zihnimiz bedenimizi etkiliyorsa bedenimizin durumu da zihnimizi etkiliyor. Ve olumsuz kısır döngü devam ediyor. SAĞLIKSIZ VE MUTSUZ YAŞAMLAR.

Şimdi sizi egzersizle yeniden tanıştırmak istiyorum;

Siz farkında değilsiniz ama bedeniniz hareket etmek için yanıp tutuşuyor. Belki hatırlamıyorsunuz ama bebekken yürüyüp koşmak için nasıl da can atıyordunuz ve başardınız. Şimdi de egzersiz yapmayı başarabilir ve bundan da çok büyük keyif alabilirsiniz.

Egzersiz yaptığınızda enerji seviyeniz artacak, zihniniz açılacak.

Mutluluk hormonu salgılayıp, kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Vücudunuza daha fazla oksijen girecek, yağ yakmanıza ve toksinlerin atılmasına yardımcı olacak ve daha hızlı kilo vereceksiniz.

Terleyerek toksinlerinizi atıp içinizi temizleyeceksiniz.

Kendiniz için en doğru egzersizi bulduğunuzda egzersiz yaparken çok eğleneceksiz, adeta özürgürleştiğinizi hissedeceksiniz.

Bedenlerimizin ilk önce oksijene, sonra suya, ondan sonra da doğal gıdalara ihtiyacı vardır ( tabiiki bir de sevgiye). En bol oksijeni de egzersiz yaparken alırsınız.

Aç karnına sabah egzersiz yaparsanız daha fazla yağ yakarsınız. Gece uyurken glikojen deponuz azaldığı için, vücudunuzda daha az ensülin olduğu için yağ yakma kapasiteniz fazla olur. Ve gün boyu metabolizmanız hızlı çalışarak sizi korur.

Haftada 4-5 gün, 30-40 dk yağ yakma egzersiziniz bedeninizde ve hayatınızda çok büyük fark yaratacaktır. Kendinize olan güveniniz, beğeniniz ve saygınız artacaktır. Dolayısıyla diğer insanların da size karşı bakış açısı değişecektir.

Unutmayın beden hareketi sever, durmak ölümü çağırmaktır. Bugün egzersize başlamaya ne dersiniz? En azından yarım saat durmadan yürüyebileceğiniz bir yol biliyorsunuzdur her halde... Ya da bir müzik açıp dans edebilirsiniz, kim bilir ne kadar zamandır dans etmediniz, çok özlemiş olmalısınız.İyi egzersizler..

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..