Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Harekete geçme zamanı...

Harekete geçme zamanı...
 

"İstemek, ´İstiyorum´ demek değil, harekete geçmektir." A. MAURROİS

Hadi tutun şu hayatın ucundan, dümeni bırakmayın. Hayata o kadar sıkı tutunun ki siz hayattan korkacağınıza hayat sizden korksun. Zaten doğarken ağlatmadı mı hayat seni, işte bu son ağlayışın olsun. İçinde volkanlar patlasa da belli etme zayıf noktanı hayata, bir öğrendi mi zayıf noktanı her zaman oradan vurur seni unutma. Şimdi yaşın her kaçsa her ne kadar yol aldıysan hayat yolunda yeni bir başlangıç yap bugünden sonra. Bu başlangıç için sana gerekli olan güç damarlarında bunu aklından çıkarma, bir doğan gün, bir güzel kokan çiçek, bir içten merhaba diyen dost sana ummadığın gücü verir. Ayakta durmak için mücadele etmek için yeter ki bakmayı bil , gönül gözünü aç ve öyle bak hayata. Hayat bir yelken misali bir o limana bir bu limana uğrayacak bazen fırtına kopacak bazen okyanus süt liman olacak. Sen her duruma hazırlıklı ol. Kendine yatırım yap hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsın. Ne hayatlar gördük daha fidanken ölmüş ne hayatlar gördük asırlık çınar ağacı gibi halen yaprak açmakta.

Şimdi her nerden okuyorsan bu yazıyı kendi kendine söz ver. Hiçbir acının seni hayattan küstürmeyeceğine, her günün sana elbet bir gün güzellikler getireceğine, hayata pozitif bakmaya çalışacağına, yaşam kadar ölümün gerçek olduğuna , her gün bir çiçeğin öldüğüne ama ertesi gün bir tomurcuğun açtığına inanacağına, hayatta güçlü olacağına hiçbir şekilde yılmayacağına. Sen bunlara canı gönülden inanırsan kim yıldırabilir seni, hayat mı şaka yapma.

Hiç kimse bunları yapacağına, kuvvetli olacağına inanmıyor mu? Boşver gitsin ben inanıyorum ya sana, sen inanıyorsun ya buna yeter fazlasına ihtiyacın yok zaten gerisini aldırma. Ne fazlası vardı hayal ettiğin mevkide olan insanların senden bir düşün, nasıl başarırsın nelere ihtiyacın var bir kâğıda yaz duvarına as. Her gün bu yolda aldığın adımı yaz üzerine nerden nerelere geleceğini sen bile hayal edemeyeceksin. Hadi arkadaşım bugün geçmişe dair pişmanlık, geleceğe dair kaygı duymanın zamanı değil. Bugün dünden daha hızlı koşmanın, bugün harekete geçmenin zamanı…

 
Toplam blog
: 53
: 1670
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

  Merhaba ; Bakmayın böyle yazılar yazdığıma, bilgi okyonusunda bir balık etmem nazarımda. Paylaş..