Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Harekette bereket var

Arkadaşlar söyleyin bana parklara belediyelerin yerleştirdiği jimlastik aletleri hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Sabah işe gelirken ben daha gözlerimi uğuşturup aralarından görmeye çalışırken bir bakıyorum bir hanım teyze binmiş aletlerin birine hababam de babam hareket halinde.Ancak sporcu gibi giyinmek yerine evde giydiği uzun eteği başına taktığı siperliği ile kan ter içinde debeleniyor. 

Bir başkası dönmüş arkasını yola popo show halinde. Tabi kendisi nasıl göründüğünün farkında değil. Alet öyle bir yerleştirilmiş ki trafikte zar zor ilerleyen araba sürücülerine eğlence çıkıyor. Hop eğildi hop kalktı şeklinde. 

Moon walker aletleri var. Buna binen ablanın eteği pedallara sıkışıyor. Dakikada bir eğilip eteğini kurtarıyor. 

Bir de nasıl tarif etsem bilemedim .Aletin adını da bilmiyorum ama ben ona kırıtma aleti adını koydum. Üstüne binen herkesin acaip kırıtık olmasına neden oluyor. Seyretmesi tabi ki fazlasıyla eğlenceli. 

Üstüne uzanıp baş aşağı pozisyonda durulan aletler ise korkutucu. Birileri beyin kanamasından gidiverecek gibi… 

Bugün bir hanım başka bir tane alete binmiş bir sağa bir sola sallanıyordu. Ama işin dozunu kaçırmış bindiği yer kopup gidecekmişcesine hızlanmış.Belki de duramamıştır. Kulak kristalleri oynamıyor mu ki? 

Birde bu hanımların fazla kilolu olduklarını da hesaba katalım ve görüntüleri öyle hayal edelim lütfen. 

Acaba bu park aletlerinin üstü branda veya öyle bir şeyle kapanamaz mı? İnsanlar daha rahat hareket eder. Kışın ıslanmaz.Yazın aşırı güneşten korur.Bize eğlence kalmaz ama olsun. 

Olayın başka bir boyutu da var. Bedava sirke versen zevkle içen insanlar bedava alet bulunca da böyle hunharca kullanırlar sadece alete hunharlık ediyor olsa neyse asıl kendilerine acımasızca davranıyorlar haberleri yok.Farkında olmadığı kalp tansiyon şeker gibi hastalığı olma olasılığına karşı bu aletleri kullanmak için bu insanlar sağlık kontrolünden geçiriliyor mu? Yoksa herkes kafasına göre kullanıyor mu? Kendine güvenmeyen kullanmasın diyebilirsiniz amma insanlar çok gözü kara her şeyi denemeye hazır. 

Zayıflattığını düşündüğü her hapı otu çöpü bilir bilmez içen estetik operasyonlara balıklama atlayıp daha uyutma aşamasında narkoz yüzünden dünya değiştiren liposuction ı fazla kaçırıp temize havale olan az insan yok ülkemizde. 

Yani sözün özü bence bu aletler gelişigüzel yerlerde gelişigüzel kullanılmamalı... 

 
Toplam blog
: 80
: 640
Kayıt tarihi
: 06.07.10
 
 

Fizik Mühendisiyim. Ankara'da oturuyorum.Türkiye' radyoaktif kaynak giriş ve çıkışını takip eden bir..