Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '11

 
Kategori
TV Programları
 

Harem gerçeğinden utananlara…

Harem gerçeğinden utananlara…
 

RTÜK açıklıyor… ‘Muhteşem Yüzyıl’ için 80 bin 681 şikâyet yapılmış! Büyük ihtimalle ‘güdümlü şikâyet severler’ sayıyı daha artıracak… RTÜK’ün bile ‘olağanüstü’ bulduğu, bu rakamın yarısından çoğu ‘izlemeden’ tepki gösterenlere ait! Dizideki ‘Tarihi gerçeklerden hareketle kurgulanmıştır’ sözünü hatırlatan yetkililer, ‘Muhteşem Yüzyıl’ın belgesel olmadığını da vurgulamakta… Osmanlı’yı yanlış tanıtıp hakaret ettiği gerekçesiyle verilen dilekçelerin yoğunluğu, ister istemez amaçlı bir karalama kampanyasını düşündürmekte! Adettendir, yandaşlığın ‘akl-ı selim’in önüne geçesi! Dizi için uygulanan da bu… Şimdi bir süre her kanalda program yapılır, bilgili-bilgisiz yorumlar verilir… Tartışmacılar, arka plandaki fikirlerini saklayıp kamera önünde oynar… Ta ki, gündeme yeni bir malzeme düşene kadar! 

Konuyu, NTV Ana Haber’de ‘Muhteşem mi, skandal mı?’ başlığıyla ele alan Can Dündar da Cengiz Semercioğlu-Bekir Hazar tartışmasını ekrana getirdi. Önyargıyla hedef göstermenin yanlışlığını vurgulayan Semercioğlu’na karşın Hazar, Avrupalının ‘Muhteşem Süleyman’ adını taktığı kahramanın Harem’den çıkmayan biri olarak gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı dillendirdi! Sonuçta, Dündar ve konukları önyargının sakıncasında uzlaşsa da görünen o ki, bu muhteşem sorun bir süre daha çeneleri yoracak! 

Kuşkusuz, Farsça şiirler yazan, İspanyolların elinden Yahudileri kurtaran, ‘Vilayetim’ dediği Fransa’ya ilk kapitülasyonları sunan, kanunlara ve adalete saygılı Kanuni’nin Osmanlı’daki yeri küçümsenemez. Zaten dizi de aksini söylemiyor! Ancak nedense ‘insani’ yön Harem’in verilmesinden utananlar, ‘ikinci eş’i hoş gösterenlerden ya da ‘Fas’tan ithal 20’lik kuma’ haberlerinden utanmamakta! Asıl utanılması gereken bunlar. Bir de, silah serbestîsiyle artan katliamlar ve kanunla salıverilen ‘yaptıkları, yapacaklarının teminatı’ çirkinlerin pervasızlığı… Bu utanmazlıkların utancı her gün ekranlarda… Bunlar ‘Muhteşem Yüzyıl’la kirletilmesinden korkulan beyinlere zararsız mı? Öyleyse maşallah… 

Anibal Güleroğlu 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..