Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '10

 
Kategori
Deneme
 

Harflerin sanrıları.. –kodlanma-

Harfleri o kadar dolduruyor ki ruhuna insan.. O kadar çok dolduruyor ki.. Gerçeklik kalkıyor ortadan.. Gördüğünü görmez oluyor.. Duyduğunu duymaz oluyor.. Bildiği değişiyor..

Gerçekliğe o harflerden yaptığı gözlüklerden bakmaya başlıyor.. Gerçeklikten kopuyor..

Binlerce, milyarlarca harfle doldurulmuş ruhu, boğulmuşluk içinde yüzüyor.. Şişmiş bir ceset gibi hiçbir şeyden etkilenmiyor..

En büyük sarhoşluk bu oysa.. Her saniye kafaya pompalanan harfler arı kovanına çeviriyor ruhu.. Her salise kovanın içinde uçuşan milyarlarca harf..

Birbiriyle eklenmeler, kopmalar..

Buna döngüye bağımlı hale getiriyor ruhları.. Çünkü insan olmanın gerçeklikten etkilenme hali bitti artık.. Yaşamı harflere dökme dönemi bitti.. Şimdi harfleri yaşama dönemi.. İnsan artık yaratılan bir bağımlı.. Her bağımlı gibi o gerçeklikten koptu çoktan.. Onun yaşamında anlamı olan her şey harflerden oluştu artık.. Kutsalı olan her şeyi harfler oluşturuyor.. Dünya, kendisi, diğer insanlar, kutsalları hep harfler.. O harfler olmasa bomboş artık o.. Doğayı bilmiyor artık... Ne mantarın zehirlisini ayırabilir zehirsizinden, ne balık tutabilir dere kenarında.. Suyun temizini bulamaz, karnını doyuramaz.. Gece karanlığında Samanyolu ürkütür onu.. Kendi başına bir gün kalmak dünyanın en büyük işkencesidir onun için.. O bağımlıdır çünkü.. Harflere bağımlıdır.. Sürekli emmek zorundadır harfleri..

O harfler onu sanrılara sürükler.. İnançları sanrıdır.. Tanrısı, sevgisi sanrıdır.. Zenginliği, açlığı sanrıdır onun.. Vatanı, evlat sevgisi sanrıdır.. Hiçbir şeyin gerçeği oluşmaz onun kafasında.. Çünkü gerçek olanı kovar sanrılar.. Sanrı da harflerin oluşturduğu bir sonuçtur..

Gerçek olanla doyasıya sevişmektir insan olmanın temeli.. Bu sevişme savaş şeklinde bile olabilir.. Kuma ayak basmalı ayak dediğin, çamurlanmalı el dediğin.. Mutluluğu düşündüğünde insan bu harflerin dışında bir resim olabilmeli.. İnsan böyle kodlanmıştır.. Rüyasında insan hala nefes nefese sevişiyorsa, sanrılara bir başkaldırıdır bu.. Sanrı harflerin imparatorluğudur.. Gerçek ise bir gözde hissetmektir sevilmeyi.
 
Toplam blog
: 615
: 948
Kayıt tarihi
: 25.06.10
 
 

1959 Denizli doğumluyum.. İ.Ü. İktisat Mezunuyum.. Emekliyim ve hala çalışıyorum.. Yaşam bizden önce..