Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '14

 
Kategori
Felsefe
 

Hariçten dahil olmak

Hariçten dahil olmak
 

Dahil olmak, hariç olmak birbirine zıt terimlerdir. Dahil olmak bir halkanın içinde olmak, bir topluluğun içinde bulunmaktır. Hariç olmak ise sözü edilenin dışında kalmak, kalmayı istemektedir. Birlikte hareket etmeyi istemek de bir tavırdır. Ayrılıp ayrık otu olmak da bir tavırdır.

Dahil olmayı geceye dahil, güne dahil, sabaha dahil, akşama dahil, güneşe dahil, gölgeye dahil diye çoğaltabiliriz. Başkaları ile birarada olmayı tercih etmektir.

Hariç olmak, haricen kalmak, yalnız, tek kalmak demektir. Sürüden ayrılmak gibi, kurtların nerede kapacağı tabi ki belli olmaz. hariç olmak mağrur kalmayı tercih etmektir, cesur olmaktır, göze almaktır. Rüzgarlara direnmektir sert esen üşüten. Yumuşak esen rüzgarlara zarar vermediği sürece güzeldir, tozu toprağı temizler, serinletir.

Dahil olmak da güzeldir. Birarada olmak, uyumlu olmaktır. Uyum güzel enerjileri harrekete geçirir. Birçok fayda sağlar. Hariçlik yalnızlığı, ayrı düşmeyi fzarklılıkları getirir akla. Önce sevilmez hor görülür. Sonra taraftarları oldukça hariçlik dahil olmaya dönüşür. Biçimi değiştikçe kendi de değişir.

Anahtar hangisinde bilinmez, belki de zıtların birliğindedir...

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..