Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '12

 
Kategori
Günübirlik Turlar
 

Harikalar sahilinde harika bir haftasonu

Harikalar sahilinde harika bir haftasonu
 

Nasrettin Hoca, Mayalı Göl


Bu hafta sıradan bir hafta sonu gezisinin dışına çıkmak istedik. Biraz araştırma yapsam da pek bir şey bulduğum söylenemez. Mevsim itibari ile bağbozumu vs turları daha fazla ilgi görüyordu ama beş buçuk yaşındaki oğlum için bağbozumu turu ne kadar sağlıklı bir seçim olabilirdi ki? . Sonunda oğlumun da mutlu olacağı bir tur bulmayı başardım. Derince, Harikalar sahili turu.

Sabah 07.30 da Kadıköy’den hareket ettik. Araçta rehberin eğlenceli konuşmaları ile Hereke’de sahilde açık büfe bir kahvaltı aldık. Hereke’ye daha önce hiç gitmek nasip olmamıştı ilk defa gittim. Küçük bir balıkçı kasabası hayali kuranlar için muhteşem diyebileceğim bir yer. Sahilde aldığımız kahvaltının ardından yine rehberin eğlenceli anlatımları ile Harikalar sahiline vardık.

Hani oğlum mu daha çocuk yoksa ben mi çocuk olduk anlayamadım ama sahil insanı çocukluğuna geri alıp götürüyor. Oğlumla birlikte sahilde yer alan masal kahramanlarını gezmeye resim çekmeye başladık. Ejderhaların, köpeklerin içersinde yer alan kaydıraklarda o kadar keyifli kaydı ki sanki gün oğlumun günü idi. Nasrettin hoca ile göle maya çaldık, Şirinlerin kâbusu Gargamel’e şirinleri rahat bırakması için tembih ettik. Kısacası turun vermiş olduğu 1,5 saatlik zaman burada su gibi aktı geçti. Nihayetinde oğlum itiraf etti bu turda en mutlu benim baba.

Sahil hakkında izlenimlerime gelince, çok iyi düşünülmüş, projelendirilmiş bir park olmuş. Çocuklarıma geçmişi unutturmamak için olması gereken hatta yayılması gereken bir proje denebilir. Öyle ki çocuklarımız Noel babayı Nasrettin hocadan daha iyi tanır oldular. 

Parkta yer alan çay bahçelerinde çocuklarınız oyunlarını oynarken siz kahvenizi yudumlayabilirsiniz.  Harikalar sahilince geçen bu harika zamanın ardından turumuz toplanıyor ve öğle yemeğimizi almak üzere Kerpe’ye doğru gidiyoruz. Kerpe sahilinde set menü olarak hazırlanan öğle yemeğinde balık, Salata, sigara böreği, tatlı olarak fırın helva ve kola vardı. Yemek oldukça iyi ve doyurucu idi. Yemeğin ardından rehberimiz bizi Kerpe kayalıklarına götürdü. Diğer adı ile peynir kayalıkları. Gerçekten muhteşem bir doğa harikası yer idi. Bu kayaların en büyük özelliği suda çok yumuşak oluyor kuruduğu zamanda çok sağlam olmakta. Buda Osmanlı tarihinde saray vb inşaatlarda kullanılmak üzere mimarlarımızın ilgisini çekmiş Topkapı sarayı dahil bir çok yerde kullanılmıştır. Bu bizlere rehberimizin verdiği bilgiler.

Kerpe gezimizin ardından grup tekrar toplandı ve Ağva’ya doğru yol alındı. Ağva’da yaptığımız tekne turu gerçekten çok güzeldi. Hemen her kareyi resmettik denebilir. Ağva gezimizin ardından Şile’de dünyanın ikinci ülkemizin en büyük deniz fenerini gördük. Şilede artık hava iyice karardığı için fenerin muhteşem güzelliğini daha yakından görme fırsatını bulduk.

İyi bir Pazar organizasyonu oldu. Oğlum ve biz çok mutlu şekilde döndük. İyiki de gitmişim. Bu organizasyonu çok aradım sanırım pek yapan firma yok http://www.kulturturlari.net/tur/harikalar-diyari-kerpe-agva-turu buradan bu organizasyona ulaşabilirsiniz. Biz çok memnun kaldık umarım sizde kalırsınız. 

 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..