Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Harita öyle değil böyle çizilir

Harita öyle değil böyle çizilir
 

Dünyanın bazı ülkelerinin günümüz komplekslerinden biri, sınır olarak, "BÜYÜK" olmak istemeleridir.

Bu durum özellikle ülkemizin komşularında öyle bir hat safhada ki, günümüz ülke haritalarını gerçekliğin dışında gösterip tatmin olmaya çalışmaktalar. Batılılar da bu duruma çanak tutmaktadır. Özellikle yetkin yayınlar, güncel haritalarda Türkiye'yi hep bölünmüş olarak göstererek, zorla kabul ettiremediklerini bu şekilde kendilerini tatmin ederek çıkartmaktadırlar.

Büyük Yunanistan; içinde tüm Batı Anadolu'nun, Kıbrıs'ın bulunduğu yüce(!) Megoli İdeaları.

Büyük Ermenistan; içinde tüm Doğu Anadolu'nun bulunduğu ulu(!) ütopya.

Suriye; sürekli Hatay'ı kendi sınırlarında göstermesi.

Biraz daireyi genişletirsek Büyük İsrail; bizim toprakların bir kısmının (Güneydoğu Anadolu) içinde bulunduğu kutsal toprak hayalleri.

Bir de buna Kürdistan haritasını eklerseniz; Doğu Anadolu'nun neredeyse tamamı; Mersin limanından Karadeniz'de Batum'a kadar, Suriye-Irak-İran topraklarının bir kısmını içine alan ki son günlerin gözde haritası...

Vay halimizee...

Ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan karanlık güçlerin, emperyalistlerin, bizi alt etmek uğruna, klasik değişle Sevr'i kabul ettirmek uğruna Ermenileri, Kürtleri, Rumları maymun ederken (piyon olarak kullanırken) komik oldukları, saçmaladıkları çok oluyor. Doğu Anadolu kimin olduğu konusu mesela. Ermenilerin mi! Kürtlerin mi!

Bu çarpıklık aslında onların bu konudaki samimiyetini(!) de ortaya koyuyor.

Türkiye Cumhuriyeti. Koca Osmanlı İmparatorluğunun mirasçısı. Bizim niye yok böyle bir harita sevdamız. Biz de çizelim, yayınlayalım. Tüm Balkanlardan Kafkaslara. Kim ne diyebilir ki. Önceden bizim değil miydi zaten. Her ne kadar kuruluş felsefemize ters olsa da.

Bosna Savaşından sonra Kosava'ya giden askerimize yapılan sevgi gösterileri için Avrupa basını dememiş miydi, Balkanların eski sahibi geldi diye.

Dünyanın ünlü dergileri, ansiklopedileri ülkemizi parçalayan haritalar yayınlayadursun, internetde gezinirken rasladığım Türkiye Haritası. Misak-ı Milliye göre hazırlanmış, biraz da dışına taşmış. Batı Trakya, Kuzey Irak, Kıbrıs ve Ege adalarını içine alan bir harita.

Harita öyle değil böyle çizilir, diyip çiziceksin birkaç tane Büyük Türkiye haritası, yayınlayıp duracaksın. Çocuklar misali benim haritam daha güzel, daha büyük diye de atışırız, komşularımızla.

Türkiye hep savunmada olan bir ülke.Her konuda. Dünyada aleyhimize bir şeyler gerçekleşir ve biz ondan sonra bundan nasıl kurtuluruz politikası aramaya başlarız. Kızarız dünyaya. Ne kalleş adamlar, medeniyet medeniyet diye nara atarlar, iş bize gelince, medeniyetin tüm argümanlarını bir yana bırakırlar diye.

Savunma politikasından, saldırı politikasına geçmek, sanırım ülkemizin dünyada her alandaki pısırıklığını da değiştirir belki. Güçlü devletlerin politikası bu değil mi zaten? Zayıf ülkelerin eline oyalanacakları bir kaç oyuncak verip, o ülkelerin güçlenmesine engel olmuyorlar mı! Ülkemiz bunun en iyi örneği değil mi?

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..