Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Harlem shake fırtınası

Harlem shake fırtınası
 

Yalan Dünya Harlem Shake


Kolbastı, Apaçi Dansı, oppa Gangnam Style derken şimdi yeni türeyen bu dansla hoppalaa dedik. Kökeni Afro-Amerikalılara dayanan bu tür, az önce saydıklarımın hepsinden daha az koreografiye sahip gibi görünse de internete yüklenen yüzlerce videonun ortak özelliği 30-40 saniyelik olmaları ve videoların girişinde ağır hareketler edip sonuna doğru topluca vücut savurarak belli belirsiz abuk sabuk dans etmeleri. 

İnternette her an denk gelebileceğiniz bu dansların izlenme sayıları milyonlara ulaştı. Kısa olması ve videodaki her bir kişinin farklı figürler sergilemesi sizin dikkatle izlemenizi sağlıyor. Sosyal medyadan sonra televizyonlarda da boy göstermeye başlayan bu dans yakında bütün dizilere, programlara konu olacak gibi. Yalan Dünya oyuncularına şimdiden bulaşmış bile.

O kadar hızlı yayılıyor ki diplomatik krize bile neden oldu. Kıbrıs'ta ara bölgede, Birleşmiş Milletler askerlerinin Kıbrıs Barış Harekatı'nda vurulan bir Rum uçağı üzerinde Harlem Shake dansı yapması Rumlar tarafından protesto edildi. Bunun dışında Norveç ordusu tarafından yapılan versiyonu da mevcut.

İlgili videolar ve en populerlerinden bir kaç örnek:

Norveç Ordusu: http://www.youtube.com/watch?v=4hpEnLtqUDg

Kıbrıs: http://www.izlesene.com/video/birlesmis-milletler-baris-gucu-askerleriden-harlem-shake/6869345

Yalan Dünya: http://www.youtube.com/watch?v=NefwcdbZEq8

En çok tıklananlardan: http://www.youtube.com/watch?v=0IJoKuTlvuM
 

 
Toplam blog
: 9
: 1376
Kayıt tarihi
: 28.01.13
 
 

Hukuk okumakla meşgul. ..