Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Harry Kewell, Galatasaray'dan ayrılıyor mu...?

Harry Kewell, Galatasaray'dan ayrılıyor mu...?
 

HARRY KEWELL


Galatasaray'da sezon sonunda sözleşmesi bitecek Avustralyalı yıldız Harry Kewell'ın durumu belirsizliğini koruyor...

Dış transferlerle takımı güçlendirmeye çalışan Sarı-Kırmızılı yönetim, diğer taraftan da Harry Kewell'ın kalması için uğraş vermektedir.

Ligin ilk yarısında ortaya koyduğu başarılı futbol ve attığı 9 golün ardından yıldız futbolcuya Ada'nın önemli takımlarından teklifler geldiği ve bu başarısını sezon sonunda İngiltere'ye dönerek taçlandırmayı hedeflediği iddia ediliyor.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Premier Lig ekiplerinden Stoke City, Galatasaray formasıyla başarılı bir sezon geçiren Avustralyalı yıldız Harry Kewell'ın peşine düştü. Haberde ayrıca Kewell'ın İngiltere'deki yaşamının artık herkes tarafından bilindiği de iddia edilirken Premier Lig'de gol sıkıntısı çeken Stoke City'nin bu fırsatı değerlendirmek istediği savunuldu.

Harry Kewell için daha önce de Premier Lig ekiplerinden Manchester United ve Fulham'ın da transfer girişimlerinde bulunmaya hazırlandığı iddia edilmişti.

Galatasaray formasıyla Ali Sami Yen Stadı'nda attığı goller sonrasında onun şerefine "Daddy Cool" şarkısının çalınması ve isminin şarkıya uyarlanarak (Daddy, dady cool yerine Harry, Harry Kewell şeklinde) tezahürat yapılması adet haline gelmiştir.

Rakip yarı sahanın her yerinde oynayabilen Kewell genellikle kanatlarda görev almaktadır. Lakabı The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) dur.

Önümüzdeki sezon ligin ikinci yarısında maçlarını Seyrantepe'de, 52 bin kişilik Telekom Arena'da oynayacak olan Aslan, tribünleri doldurmak için taraftarların sevdiği isimleri takımda tutmayı planlıyor.

Yerli yıldızlardan Arda Turan, Servet Çetin, Mehmet Topal, Ayhan Akman gibi isimlerle yeniden anlaşan yönetim, şimdi de Kewell'ı takımda tutmaya çalışıyor.

Sarı-Kırmızılı yönetim, taraftarların, "Bizimle kal Harry" diyerek tribünlere pankart astığı yıldız futbolcunun transferinde henüz olumlu bir gelişme sağlayamamıştır. Özellikle yönetim, Kewell'la Antalya'da yapılan devre arası hazırlık kampında sözleşme yenileme planları yapıyordu. Ancak Galatasaray ile Kewell'ın menajeri arasında devam eden görüşmelerin tıkanma noktasına geldiği bildirilmektedir.

Harry Kewell basında çıkan haberlere ilişkin olarak; “devre arasında Galatasaray’dan ayrılması gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Ülkesinde hakkında çok sayıda spekülasyon ortaya atıldığını vurgulayan tecrübeli futbolcu, “Böyle bir transfer olayı yok. Zaten sözleşmem sezon sonuna kadar devam ediyor. Önümüzde 5 ay daha var” dedi.

1, 5 sezondur ailesinden uzak kalan Harry Kewell'ın Galatasaray'da kalmasını zorlaştıran en önemli unsur olduğu belirtiliyor.

Gözlerden uzak Turkcell Süper Lig yerine yeniden Premier Lig'e dönerek kendini ispatlamak isteyen yıldız futbolcu, Avustralya Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası'ndaki maçlarında sergileyeceği performansla, Avrupa'nın sayılı kulüplerinin dikkatini üzerine çekmeyi arzulamaktadır..

Harry Kewell’in bir sezon daha Galatasaray’da kalmasını ümit etmek ile birlikte bu ihtimalin çok zayıf olduğunu da belirtmek isterim.

 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..