Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Dünya
 

Harvard Üniversitesi'ni birincilikle bitiren Vedat Yeğinsü

Harvard Üniversitesi'ni birincilikle bitiren Vedat Yeğinsü
 

Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nde ilk kez bir Türk, okulu birincilikle bitirmesi dolaysıyla kürsüde konuşma yaptı. Can Vedat Yeğinsü, ABD Başkan adaylarından Barrack Obama’nın da yıllar önce aynı yerde konuştuğunu belirterek, “Şimdi o bu ülkeye bir umut imkanı sunuyor” dedi.

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitiren Can Yeğinsü, mezuniyet töreninde 8 bin kişiye hitap etti. Konuşmasına annesi Ömür Yeğinsu’ya teşekkür ederek başlayan başarılı Türk genci, “Annem olmasaydı, buralar benim için hayal olarak kalırdı. Daha çocukken annem, en iyi okullarda okumam için İstanbul’daki hayatını geride bırakıp Londra’ya yerleşti. Annem içimdeki yıldızın dışarılarda parlayacağına inanmıştı. Hiçbir zaman köklerimden, kültürümden kopmama izin vermedi. Burada bize bu başarıyı sağlayan tüm aile ve dostlarımıza şükran borçluyum. Siz olmasaydınız belki içimizdeki yıldız parlamayacaktı” dedi.

Okulun kendisi için öneminden bahseden Can Yeğinsü, bu sene ilk kez bir kadın rektörün görev aldığını vurguladı. ABD Başkan adayı siyahi Barrack Obama’nın da mezuniyet töreninde konuşma yaptığına dikkat çeken Yeğinsü, şimdi onun Amerika için umut sunduğunu dile getirdi.

27 yaşındaki Can Yeğinsü, daha önce İngiltere’de Oxford ve yine ABD’de Princeton Üniversitesi’nden başarıyla mezun oldu. Can Yeğinsü, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in kariyerlerindeki dönüm noktası olan 11 King’s Bench Walk Hukuk Bürosu’nda çalışmaya başlayacak.

 
Toplam blog
: 15
: 7553
Kayıt tarihi
: 09.08.09
 
 

1981 Muğla doğumluyum. Kendimi bildim bileli öğrenmeye ve gelişime meraklıyım. Dahilik, Deha ve Otiz..