Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '14

 
Kategori
Eğitim
 

Hasan Ali Yücel / Köy Enstitüleri söyleşimize ilgi duyan dostlar

"Halkevleri ve Köy Enstitüleriyle ne hünerler edinip de ne güzel dinlenme evleri dikecektik göğün katmanlarına. Hasan Ali Yüceller çoğalmasınlar diye tuzakları kurdular zaten baştan. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi:"Eğitimdir ki, bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder"...Elinize sağlık değerli Türkay bey dostum. Ne güzel bir paylaşımdı.Selam ve saygılarımla sağlıcakla kalınız... "

Abbas OĞUZ, Hasan Ali Yücel Hepimizin Öğretmenidir, 10 Şubat 2014

"Sayın Abbas, Eğitim tarihimizde övünç kaynağımız olan bu atılım ne yazık ki kuranlarca baltalanıyor.Toplumların iyileşmesi doğrultusunda sürüyor bu süreç. Sizin dediğiniz mavi göğün altında gelecek kuşaklar güzel günlere ulaşacaklar. Bu bir dileğin ötesinde bir zorunluluğun adıdır. Sevgi, saygı sunarım. "

Türkay KORKMAZ, 10 Şubat 2014

"Köy Enstitüleri kesinlikle kapatılmamalıydı. Bari DP den sonraki iktidarlar yeniden açsalardı. DP'den ve ihtilalden sonra İsmet Paşa bile yıllar boyu hayattaydı, CHP pekala tekrar açabilirdi, niye yeniden açmadılar ki? Saygılar..."

Filiz Alev, Köy Enstitülerini Kavramak, 13 Şubat 2014

"Sayın Filiz Hanım, Tarihin her aşamasında yaşanan olumsuzluklar, olumluluklar kuşkusuz yaşanan maddi koşulların sonuçlarıdır. Niyetlerimiz hiç bir sonucu belirlemiyor. Köy Enstitüleri bir Cumhuriyet Projesi olarak hayata geçilirken kesintiye uğruyor. Sekiz yıl ayakta kalan bu kurumlar ülke gerçeklerine uyan lider özellikli 17342 öğretmen yetiştiriyor. Bunun 1398'i kız. Bu donanımlı gençler Dünya Klasiklerini okumuş zanaat, sanat alanlarında beceriler kazanmış "yoksul halkın köy çocuklarıydı" Cumhuriyete bağlı O'nun inatçı savunucularıydı!! Tümünü özlemle, sevgiyle anıyoruz. Saygılarımla "

Türkay KORKMAZ

Nuray Gök Aksamaz 13 Şubat 23:41

Türkay Bey, bugünkü etkinliğinizin çok başarılı olduğunu ve seçtiğiniz konuya yoğun ilginin olduğunu öğrendim. Kutlarım. Maalesef iş görüşmelerim nedeniyle yetişemedim.

Nuray Hanım, uzaktan da olsan ilgilenmen beni onurlandırdı. İlginize teşekkür ederim. 

 
Toplam blog
: 1064
: 732
Kayıt tarihi
: 24.03.12
 
 

Türkay KORKMAZ, umuda yolculuğu ertelemez. Mermeri delenin damlanın sürekliliği olduğunu bilir. Y..