Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Hasan Hüseyin şiirleriyle söyleşilecek Muğla'da, eşi yazar Azime Korkmazgil katılacak

Hasan Hüseyin şiirleriyle söyleşilecek Muğla'da, eşi yazar Azime Korkmazgil katılacak
 

Hasan Hüseyin Korkmazgil


(Yazım , 7 Aralık 2009'da Muğla Devrim Gazetesi Sanat Sayfası'nda yayımlanacaktır.)

Hasan Hüseyin şiirleriyle söyleşilecek. Muğla Konak altı Kültür Merkezi’nde.

18 Aralık 2009 Cuma günü saat 19.00’da gerçekleşecek toplantı.

Toplantıya eşi yazar, Hasan Hüseyin’in öz yaşam öyküsünü kitaplaştıran “Gök Mavisi Bir Türkü” adlı yapıtında anlatan Azime Korkmazgil Burdur Ağlasun’dan katılıyor. Ağlasun'da yaşıyor. Oğlu Temmuz yanı başında. Kızı Barış Özer ise Ankara’da yaşamakta.

İlk kitabı “Gök Mavisi Bir Türkü” eski adıyla “Türküleri Yakanlar” kitabın basımı tükenmiştir. İkinci kitabı Ceylan Yayınları’nda bulunmaktadır.

İkinci kitabında Azime Korkmazgil Burdur Ağlasun’da Hasan Hüseyin’le geçen 45 günü değerlendirmekte ve anlatmaktadır.

Kitabın devamı beş cilt olacak, gözüküyor. Azime Korkmazgil bu konuda gerekli çalışmalarını yapabilmek için ortamını ve arşivini Burdur Ağlasun’da harekete geçiriyor.

Hasan Hüseyin’in “Kavel” adlı şiiri ne güçlü, ne anlamlıdır. Şiir kitapları; Kandan Kına Yakılmaz, Ağlasun Ayşafağı, Acılara Tutunmak, Acıyı Bal eyledik, Oğlak, Temmuz Bildirisi, Kavel ve daha birçok eseri.

Muğla’da bir söyleşiye nasıl gelindi? Buna değinmek istiyorum.

Galiba “Gök mavisi Bir Türkü” adlı kitabı okuduktan sonra uzandı Azime Hanımefendiye duygular ve düşünceler.

İlk yazımı Gök Mavisi Bir Türkü adlı kitabı okuduktan sonra, yazmıştım. Yazmadan önce duygularımı ve düşüncelerimi ilk eşine yazmıştım, yazar Azime Korkmazgil’e. İlk o duymalıydı...

Böylece başladı tanışıklık, bir mektup geldi Azime Hanım’dan. Kitabından ve devamından söz ediyor mektupta. Mektup arşivimde seçkin yerini koruyor.

Mektubunda Duygun’dan söz ediyor. Torunu Duygun o yıllarda küçük. Şimdi sordum Duygun’u, Hacettepe Üniversitesi’nde okumakta olduğunu öğrendim. Duygun büyümüş, serpilmiş, bilgi fışkıran ocağından.

Bir süre haberleşemem Azime Korkmazgil ile. Yoğunluğumdan geçip gitti yıllar, Yerkesik ve Kütüphane o Kütüphane ille de Yerkesik ille de Kütüphane diyerek...

2. Eserini okuduğumda Gök Mavisi Bir Türkü’nün, duygularımı yazar yollarım Azime Hanım’a. Ve yazılarımda yayımlanır gazetem Devrim’de.

Yılların arasından geçen boşluktan sonra, yine buluşur duygu ve düşünceler. Haberleşiriz.

Artık Azime Hanım Burdur Ağlasun’da oturmaktadır.

İlk mektubum gittiğinde, Fethiye’de bulunan Azime Korkmazgil’e postacı Ağlasun’dan alır mektubu Fethiye’ye gönderir. Böylece ulaşır, mektubum.

Ve bir gün Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Sadettin Özbek’le oturup söyleşirken, çıkagelir Hasan Hüseyin’in şiirleri ve Azime Korkmazgil’in kitabının anlatımı. Şiirlerinden dem vururuz. Muğla’da bir şiirsel söyleşi yapılmalı, diye düşünürüz..

Muğla’da gerçekleşecek olan ilk toplantıdır yapılacak, Hasan Hüseyin Korkmazgil ile ilgili.

Bunu gerçekleştirecek organizasyon Muğla Sanat Severler Derneği.

Bu toplantıların Muğla’da çıkmasının belli başlı bir ana sebebi Sadettin beyin sanata ne denli yatkın bir yapısıdır. O sanatı , şiiri, resmi alır kendisiyle yoğurur, o söyleşilerin tadını ve sahne gösterimini verdiği tadlara sürükler, türkülere, ezgilere...

O nedenle çok güzeldir tüm söyleşi ve şiirler, resimler, yazılar. Muğla bir kültür ve sanat evrenine dönüşür.

Akyaka’da yapılan Nail Çakırhan’ın ölümünün birinci yılında sahneye konan gösterimden sonra başlar, çalışma Hasan Hüseyin ile ilgili.

Yaklaşık bir aydır bu çalışmaları yapmakta Sadettin bey. Düşüncesine sağlık. Hazırlıklarına.

Böylece başlar heyecan adım adım, haberleşmeler, yazışmalar, belgeler, telefonlar, Şiirler, sesler dökülür günlere bir bir.

Söyleşinin günü kesinleşir, 18 Aralık Cuma günü saat 19.00’da yapılacaktır. Konak altı Kültür Merkezi’nde Nail Çakırhan toplantı salonunda. Konakaltı Kültür MerkeziBüyük Yalan” dizisinin çekildiği konaktır Muğla’da.

Telefonda Azime Korkmazgil ile söyleşirken, der ki Azime abla, “Avukat Şafak Ahmet Deniz bahsetmişti bir- kaç yıl önce bana, böyle bir söyleşi gerçekleşmeli”, diye anlatır. Bundan haberim olmadı. Ama, haber veririz Şafak Ahmet Deniz’e belki gelir, sevinir, hasret gideririz.

Avukat Şafak Ahmet Deniz Muğla Sanatseverler Derneği kurucu üyelerinden, şiirleriyle ve gülümsemesi ile yıllarını avukatlık bürosunda Muğla Sanatseverler Derneği’nin çalışmalarına kucak açmış ve emek vermiştir.

Diğer aldığımız güzel haber Hasan Hüseyin ile ilgili. Gürün’de Hasan Hüseyin’in doğduğu ev “Şairler Evi” olarak Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ve müsteşarı İsmet Yılmaz , ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr Metin Sözen 'in gayretleriyle ele alınarak restore edilir, seviniriz, bu çok güzel bir değerlendirme ve çalışmadır, kutlarız.

Muğla’da gerçekleşecek olan Hasan Hüseyin’in şiirleriyle söyleşilecek eşinin katılacağı toplantıya tüm dostlarımız herkes çağrılıdır, davet ediyoruz.

Buluşmak ve söyleşmek umuduyla...Umuda açılan sevgiyle...Sevgide yeşeren dallara...Dallardan çıkan yapraklara... Yapraklardan tomurcuklara sevgiyle var olalım...

18 Aralık 2009’da Muğla’da buluşalım...

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..