Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Kitap
 

Hasan Kallimci ve Çocuk Edebiyatı-1

Hasan Kallimci ve Çocuk Edebiyatı-1
 

Çocuklarınıza rahatlıkla okutabileceğiniz değerli eserler....


(*)Hasan Kallimci Kimdir?

1949’da Sarayköy’de (Denizli) doğdu. Masal, hikâye, roman, şiir, mani, tekerleme, bilmece, tiyatro eseri, efsane ve destan gibi edebiyatın her dalında eserler vermiştir. Gençler ve daha üst yaştakiler için hikâye roman tiyatro, şiir, araştırma dallarında (13 kitap) olmak üzere toplam (95) kitap neşretmiştir. Halen mahallî gazete ve sitelerde de yazılar yazmaktadır.

**

Bu yazımızda Hasan Kallimci'nin 1. Sınıf Öğrencileri İçin yazdığı eserlerinden söz edeceğiz. Diğer eserlerini de daha sonra ele almaya çalışacağız. Yazarın bu kategorideki eserleri 2 set halinde yayımlanmıştır:

1- METE'NİN DÜNYASI

EŞYALAR KONUŞUYOR

Eşyaları, insanın arkadaşları olamaz mı? Mete onları arkadaş edindi. Onlarla pek güzel anlaşıyor ve karşılıklı konuşuyorlar. 16. sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

EĞLENCELİ TEKERLEMELER

Mete ve arkadaşları, okul bahçesinde birbirinden güzel tekerlemeler söyleyerek eğlendiler. Bu güne kadar hiç duymadığınız, okumadığınız o tekerlemeleri siz de öğrenmek ve söylemek ister misiniz? 16 sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

DÜŞÜNDÜREN BİLMECELER

Mete ile arkadaşları birbirine bilmeceler sordular. Kimi bildi, kimi bilemedi. Bakalım siz bilecek misiniz? 16 sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

NEŞELİ ŞİİRLER

Mete şiir okumayı çok seviyor. O, neşeli şiirlerini sınıfta, arkadaşlarına okudu ve alkış aldı. O şiirleri siz de arkadaşlarınıza okumak ister misiniz?… 16 sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

FİDAN DİKİYORUZ

Ağaç dikmek, bu dünyanın en güzel, en önemli işidir. Mete de ağaç dikmenin önemini anlamış. Bir ağaç dikiyor, meyvesini de yiyor. 16 sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

METE VE KIZILAY

Kızılay; bizim kara gün dostumuz. Mete, yaşadıkları bir deprem sonucu, Kızılay ile tanışıyor. Kardeşi ağır yaralanıyor… 16 sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

YENİ BİR GÜN

Yeni bir güne neşeyle başlamak ne güzeldir! Mete, bir sabah uyanıyor, sabah sporunu yapıyor, sonra… Sonrası bu kitabın sayfalarında… 16 sayfa. (Temin adresi Farklı Yayıncılık)

SEVİMLİ DOSTLAR

Mete’nin sevimli dostları var; serçe, tavşan, minik köpeği Karabaş, kedisi, ineği, keçisi, koyunu, kelebeği, kumru kuşu… Onlarla yaptığı sohbeti okumak ister misiniz? 16 sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

ÇEVREMİZ:

Mete, annesinden izin alarak kardeşiyle birlikte gezmeye çıkıyor. O iyi bir gözlemci… İki tilki, üç maymun… Neler görüyor, neler… 16 sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

PAZAR YERİ

Mete, pazara çıkarak alışveriş yapıyor. Aaa, seyyar satıcıdan bir de dondurma alıp yemez mi! Her yerde dondurma yenir mi? Hasta olacak… 16 sayfa. (Temin adresi: Farklı Yayıncılık)

**

2-BİLGE ÇOCUK SERİSİ

KAVGACI HOROZ

Bu kitapta dört tane küçük masal var. Bu kitabı okurken; kavgacı horozu, palavracı sineği, akıllı fareleri ve şarkıcı kuğuyu tanıyacaksınız. Kitap büyük boy, her sayfası renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

AĞUSTOS BÖCEĞİ İLE KARINCA

Bu kitapta üç tane küçük masal var. Ağustos Böceği ile Karıncanın o meşhur hikâyesini bir de Hasan Kallimci’nin kaleminden okuyacaksınız. Teşekkür etmenin önemini bilen bir kartalı, aldıkları bir davet üzerine sevinen kurbağaları da tanıyacaksınız. Kitap büyük boy, her sayfası renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

KURT İLE LEYLEK

Bu kitapta da birbirinden güzel üç masal ile bir Nasreddin Hoca hikâyesi var. Kurt ile Leylek, Ağaçların Pişmanlığı, Eşeğe mi İnanacaksın ve Üç Ortak… Kitap büyük boy, her sayfası renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

BİLGİÇ KEDİ

İşte size birbirinden güzel, dudaklarınızda gülümsemelerle okuyacağınız dört masal daha: Bilgiç Kedi, Aptal Karga, Kavgacı Akbabalar ve Öfkeli Çiftçi. Kitap büyük boy, her sayfası renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

DÜŞÜNCESİZ KÖPEK

Masal dünyasında gezinmeye bu kitapta da devam edeceksiniz. Düşüncesiz Köpek, Geyiğin Pişmanlığı, Asmanın İyiliği ve Korkak Tavşanlar bu kitaptaki masallar. Kitap büyük boy, her sayfası renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

ŞARKICI KUĞU

Bu kitapta da birbirinden güzel masalllar, bakmaya doyamayacağınız resimler var. Şarkıcı Kuğu, Acemi Berber, Kümesteki Konuk ve Eşeğin Şikâyeti bu kitapta yer alan masallar. Kitap büyük boy, her sayfası renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

KABA KUYRUKLU TİLKİ

Kaba Kuyruklu Tilkinin başına gelenler, Övüngen Tavşanın övünmeleri, Aslanın hilesi, Akılsız Alakarganın yaşadıkları Kallimci’nin kaleminden bu kitapta… Kitap büyük boy, her sayfası renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

SİVRİSİNEK İLE ASLAN

Bu kitapta dört masal, bir de Nasreddin Hoca hikâyesi var. Sivrisinek ile Aslan, Parayı Veren, Aptal Kurt, Bal Kuşu ve İki Arkadaş… Diğerlerinde olduğu gibi, tekerleme tadında yazılmış bu masalları tekrar tekrar, beğenerek okuyacaksınız. Kitap büyük boy, her sayfası renkli resimlerle süslü ve 32 sayfa.

MASAL GEZEGENİ

Şiir ve düz yazı karışımı bir tarzda işlenen, ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine hitap eden, aynı zamanda beş – altı yaşlarındaki çocuklara anne ve babaları tarafından okunabilecek olan masallar, “Masal Gezegeni” adı verilen, hacimli bir eserde toplandı. Bilgeoğuz Yayınevi tarafından yayımlanan Masal Gezegeni’nde 31 tane anonim masal yer alıyor. Eser, büyük boy, 231 sayfa ve her sayfası resimli.

 

 

 
Toplam blog
: 1081
: 980
Kayıt tarihi
: 30.07.10
 
 

Uzun yıllar çeşitli sitelerde Oruç Yıldırım adı ile yazı yazdım. Dört tane romanım ve çokca da de..