Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '10

 
Kategori
Deneme
 

Haşhaşileri bitiren moğollar

Ben buradan, bu programla alakalı olarak, Moğol kardeşlerimiz geldiler, programımıza şerefler verdiler, çok mutlu oldular ve bizlerde çok mutlu olduk diyerek klasik bir şekilde bu organizasyonu yazımda geçiremeyeceğim.

Ben Başkan Lokman Çağırıcı’yı buradan tebrik etmek istiyorum ki! Kendisi her daim bizlerde hoş seda bırakan başarılı projeleri hayata geçirmede ilklere imza atmıştır.

Bazı çevrelerin hafife aldığı çalışmalarıyla maneviyatımıza katkılarda bulunduğundan, bu aktivitelerin hafife alınmamasının gerekli olduğu gözlemleniyor.

Beyaz Ay Bayramı etkinlikleri çerçevesinde siyasetçi, asker ve büyük hanımız Cengiz Han’ın torunlarıyla buluşmanın sevincini yaşadık.

11. asırda Selçuklular döneminde ortaya çıkan ve Türklerin ilk olarak terörden zarar görmelerine neden olan yeryüzündeki ilk siyasi terör hareketi olan Haşhaşiler, 200 yıl topraklarımızda korkuya neden olmuşlardı.

Haşhaş yiyen ve haşhaş müptelası oldukları için Haşhaşiler olarak anılmakta olup, suikastlarında hançer kullanmışlardır. Liderleri Hasan Sabbah 13. yüzyılda Moğollar tarafından ortadan kaldırılmıştır.

Yani terörizmin kurucusu ve topraklarımıza korku saran o zaman ki bebek katili Hasan Sabah, Bağcılar’a gelen Moğol kardeşlerimizin ataları tarafından ortadan kaldırılmıştır.

Haşhaşiler ile Moğol kardeşlerimizi on gün önce köşe yazımda kaleme almamın ardından bu terör belasından kurtulmamızı sağlayan Moğol kardeşlerimiz ile beraber Bahar bayramını kutlamamız beni gerçekten onurlandırdı.

Bu program vasıtasıyla kardeşlerimizin geleneksel yemeği olan Booz isimli Moğol Mantısı ile Ul Boov isimli Katlı Ekmek ve sütlü çay’ı tanıma fırsatı da yakaladık.
Çerkez’lerin milli çayı olan sütlü çay ile Moğolların sütlü çayının ortak kültürümüz gereği benzerlik taşıdığı da gözlemlendi.

O zaman ki bebek katilini ortadan kaldıran Moğol kardeşlerimizin davet edildiği programı düzenleyen herkese ve her kuruma teşekkürler…

email: ferhatyildirim34@gmail.com

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..