- Kategori
- Yemek - Mutfak
Haşhaşlı - Cevizli - Dereotlu çörek
ÇÖREK
MALZEMELER
4.5 su bardağı un
150 gram margarin
1.5 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı ince dövülmüş ceviz
3 yumurta
1.5 çay kaşığı yaş maya (ya da kuru maya)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yeterince ılık süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam ince kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı haşhaş, susam ve çörek otu
İÇİ İÇİN
Rendelenmiş kaşar ve haşlanmış ve rendelenmiş patates
HAZIRLANMASI
Karıştırma kabına kabartma tozu ile harmanladığımız unu eleyerek dökelim ve ortasını açarak mayayı koyalım.
Az ılık süt ile mayayı eritelim
Margarin, sıvı yağı, yoğurt, dereotu, ceviz, kalan süt ve yumurtaları 1 tane sarısını ayırıp ilave ederek hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Gerekirse süt ilave edebiliriz.
Hamuru tezgaha alarak bezelere ayıralım ve üzerini bir örtü ile örterek 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
Ayırdığımız yumurta sarısını bir tabağın içinde 1 yemek kaşığı su ve sıvı yağı ile çırpalım.
Diğer bir tabağa haşhaş, susam ve çörek otunu koyarak harmanlayalım.
Mayalanan bezeleri elimizle açarak ortasına patates kaşar karışımı koyup Poğaça şeklinde kapatalım ve üst kısmını önce yumurta sarısına sonra da haşhaşlı karışıma bulayarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve 15 dakika kadar daha dinlendirerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.