Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Haşhaşlı krem karamel

Haşhaşlı krem karamel
 

MALZEMELER:
*2 yumurta
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı haşhaş
*1 yemek kaşığı margarin
*1 adet vanilya
KARAMELİ İÇİN:
*8 yemek kaşığı yoz şeker
*2 yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
*Toz şeker ve su tavaya alınır ve kısık ateşte esmerleştirilir (karamelize edilir)
*Sudan geçirilen kaselere bölünür
*Kaseler etrafında çevrilerek karamel kaselerin yanlarına da bulaştırılır
*Yumurtalar,un,nişasta ve haşhaş tencerede tel çırpıcı ile karıştırılır
*Süt ilave edilip orta ateşe konur ve karıştıra karıştıra pişirilir
*Kaynayınca 2-3 dakika kısık ateşte pişmesi sağlanır
*Pişen kremanın altı kapatılıp margarin ve vanilya eklenir, 3-5 dakika çırpılır
*Krema, karamelli kaselere bölüştürülür
*İlk sıcaklığı geçince buzdolabına konur
*Soğuyunca ters çevrilerek servis edilir
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..