Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Haşim Kılıç hani paralelciydi?

Haşim Kılıç hani paralelciydi?
 

Haşim Kılıç hani paralelciydi?
 
Anayasa Mahkemesinin Twitter yasağını kaldırmasından ve HSYK'da hükümetin yaptığı düzenlemeleri anayasayla bağdaşmadığı için iptal etmesinden sonra, Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç, hükümet üyeleri ve Ak Parti sempatizanları tarafından cemaatçi ilan edilmiş, paralelci denilerek suçlanmıştı.
 
Haşim Kılıç'ın cemaatçi ilan edilmesine, paralelci denilerek suçlanmasına karşı çıkmış, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararların yerinde olduğunu söylemiştim, Ak Partililer genede pek inanmamıştı.
 
*
 
Üç gün önce Anayasa Mahkemesi bomba gibi bir karar verdi, karar şöyle: Balyoz davasında haksız, adil olmayan yargılama süreci olmuştur, Yargılama süreci, yerel mahkemeler eliyle yeniden başlatılacaktır, diye.
 
Evet, bu haklı kararı, Haşim Kılıç'ın başkanı olduğu Anayasa Mahkemesi vermiştir.
 
Balyoz davası cemaatin polisi, savcısı ve mahkemesiyle yürütülmüş, uydurma, sahte delillerle onlarca asker tutuklanmış, suçlanmış, adil olmayan cezalar verilmişti.
 
Cemaatin dostu olan Ak Parti hükümeti ise adaletsizliğe isyan eden haykırışları ne görmüş ne de duymuştu, içten içten cemaati desteklemişti.
 
 
Anayasa Mahkemesinin Balyoz kararı sonucu, cemaatin tezgahı kısmen belgelenmiş oldu. Yalanlar, adaletsizlikler kısmen ortaya çıktı. Cemaatin art niyetli bir projesi olduğu, tahliye olan tutuklular tarafından dillendirildi.
 
Sorarım Ak Partililere, 'Başbakan tarafından meydanlarda günlük sövgü yiyen, hükümet yandaşı medya tarafından günlük karalanan cemaat, sizin sövgülerinizden mi etkilenmiştir, yoksa cemaatçi diye suçladığınız Anayasa Mahkemesinin bu kararından mı?
 
*
 
Haşim Kılıç'ı 'Cemaatçi' diye suçladığınız için, sanırım bir özür borçlusunuz.
 
 
-Mustafa Yıldırım - 22.06.2014
 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..