Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Hasret

Hasret
 

Bartın bir rüyadır, O'nu görenler bilir... Bartın bir sevdadır: O'nu çekenler bilir... Bartın bir mabettir: orda ibadet edilir ! Siz, biz, hepimiz... Çayıralara yayılalım eskisi gibi. Yemyeşil çimenlerde, çift kalemizi kuralım... O devirler, biliyor sunuz kimsenin topu yoktu. Çul-çaputtandı her şey! Kasaptan yalvar yakar 'sevabına' istediğimiz o 'inek' sidikliğini şişirelim... Top niyetine, bir o kaleden, bir bu kaleye. Yampiri gitsin ziyanı yok.! Yeter ki kaleyi bulsun. Sağdan geliyorum desin, kaleciyi sola yatırsın... Eski günlerdeki gibi oturup, işi gücü bırakıp, yerlere yatıncaya kadar birlikte gülelim..

Gelin, sizlerle, gidelim ' ERÜK' hırsızlığına... Eski günlerdeki gibi... Ne dersiniz? Var mısınız? Yabancı yer değil, kendi bahçemiz... Erikleri taşlıyalım birlikte. Kaçışırken de bağrışalım: ' Hu da da..! Gomserlerin eriklerini taşlıyala da.!'Hırsızlık malı 'erik' hem tatlı, hem lirik... Canım ciğerim arkadaşlar. Sahi, nerelerde siniz? Çıkın ortalara biyo...

Hadi, ırmak kıyısına var mısınız? Soyunalım, döküneli eskisi gibi... 'Cıscıbıldak' kalalım... Sulara dalalım...Derkeeeenn, Aaaa.!! Bir de bakalım ki, aman Allahım, elbiseler gitmiş...! Valla gitmiş.. Eyvah ki eyvah! Ulan evlere nasıl gideriz? Evet... Bizlere demişlerdi . Girmeyin, ırmaklarda ölüm var... Oh olsun işte ! Elbiseler gitti gider... Polis, her zaman ki gibi toplayıp gitmiştir... Şimdi anadan uryan ne halt ederiz? Çaresiz... Akşamı bekliyeceğiz..

Sonracığıma diyorum, kısa pantalonlarımızı bir giysek diyorum.Deynekten atımıza binsek diyorum. Anamızın hoşaf tasını,kafamıza 'zırh' yapsak..

Dahası var dur hele..Rıhtımdan bir kayık kaçırıp,'Kaynaarca' ya varsak.Karpuzları yarsak,soğuk sulara kansak..

Onlar... Ne güzel günlerdi onlar... Ekmek elden, su göldendi... Hiç bitmesin de ,bu özleyişler...

Gelin eeey eski arkadaşlar... 'Nerelerde siyiz?' 'İyi misiyiz?!... Ey eski Bartınlılar... Az gittik, uz gittik... Gidenler geri gelir dedik. Şimdi bizbize kaldık... İşte..! Hayattan arta kalan: 'Bir avuç içi ızdırap, bir fiske leyleğin laklakası, bir demet ısırganotu... Bir 'çimcık' bahar dalı ve bir çuval hayat takatukası... Uyan sunam uyan, derin uykulardan derken, bu günlere geldik... Değil mi? Nasıl da geçmiş zaman..!.

Eski özlemler nerede? Eskilerden bir biz kaldık. Söyleyelim son cümlemizi, bitirelim bu hikayemizi...

Şimdilerde herkes spiker, herkes şarkıcı, herkes 'artiz' Ve de manken... Bartın dedin mi, bizlerden sorulurdu... Öyle değil mi Alemdar'lar, Karakaşlar, Bayrı'lar, Altınaylar, Halulular... Evet, evet... Bartın bizlerden sorulurdu...

Söyleyen ne de güzel söyler :

''- Burası Goccuvaz EF-EM..

Spikeriniz Pembe gonişiya,

Muhtarın oğlu,'yangunu' (Sevgilisi) için şarkı istiya.

Nalan söyliya:

'Dutmayın beni..!'

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..