Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '20

 
Kategori
Güncel
 

Hasta Az ise Şüpheli de Azdır

Son duruma göre toplam vaka sayımız 18.135. Bunları hasta kabul edersek ki öyle, şüphesiz dışarıda daha ne kadar var bilemeyiz ama yine de bir fikir verir.

Bizde durum parlak görünmüyor ama vaka sayısı az ülkelerde bence şüpheli sayısı da azdır zira bu hastalık istisnalar olsa da kişiyi hastaneye götürüyor.

Yüzde yüz ölçü değil ama fikir verme açısından az vaka az şüpheli diyebiliriz. Böyle olan ülkelerde yayılma fazla olmayabilir.

 Tabii ki yeteri kadar test yapılmıyor durumu da mümkün. Ama yani bu ülkelerde yeni vaka çıkmıyorsa virüsün fazla yayılmadığını düşünmek durumundayız.

19 bine yakın test yapılmış 2500’lerde vaka çıkmış ise şüpheli sayısı da böyle seyreder diye düşünüyorum.

Tedbirleri buna göre almak gerekir, içeride ne varsa dışarıda da o.

“Bu hastalık istisnalar olsa da kişiyi hastaneye götürüyor” diyoruz ya; belki bu nedenle hani rahatsız olan herkes hastaneye gideceği için dışarıda fazla şüpheli kalmamış olabilir.

Ama ne yazık ki biz eldeki şüphelilerin(Karantinada veya kontrol altında kendisine test uygulanacak) sayısını da bilmiyoruz.

Bir de test yapılacaklar her gün yeni mi çıkıyor? Yani mevcutta kimse yok, birileri rahatsızlanıyor hastaneye geliyor ve biz ona test yapıyoruz mu? Yani her gün test yapılan sayı böyle mi oluşuyor?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..