Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hasta değilse, kaza falan da olmazsa 50 yaşındaki biri 80 yaşındaki birinden önce ölmez

Hasta değilse, kaza falan da olmazsa 50 yaşındaki biri 80 yaşındaki birinden önce ölmez
 

Ölüm tamamen normal bir olay,buzdolabı eskimiş yıpranmış çalışmayınca duruyor; ama ne zaman? Kullanım süresi dolduğu zaman. Bu resimdeki ölüm değil...


Bunun dışındaki bir duruma da rastlamadık zaten. Ya hastaydı öldü, ya da kaza filam oldu.

Kaza filam derken savaş, cinayet vs her şey dâhil.

Kendi ölümünüz aklınıza geldiğinde bunu hatırlayıp rahatlayın.

Herkes hasta olmuyor; kendine bakanlar özellikle çok nadir hasta oluyor. Artı her hasta olan da ölecek diye bir şey yok.

Kaza ise ihtimal ki yolda giderken başınıza taş düşüp ölme ihtimaliniz yüzde kaç?

Yani şimdi duyuyoruz işte ölüm yaşa bakmaz, vadesi yeten gider…

Ölüm yaşa bakmıyorsa niye 80’i, 90’ı bekliyor ki; madem vade her yaşta 80,90 değil 5-10 yaşlarında ölüp gidelim.

Mezarlıklar niye yaşlılarla dolu?

“Gençler de var…” E işte onlar da hastalık kaza gibi şeyler yüzünden…

Sen 50 yaşındasın, o da 80 yaşında… Allah ikinize de uzun ömürler versin, dediğimiz gibi eğer hasta değilsen(hastalanmazsan) ve de bir kaza bela olmazsa ondan önce öleceğini düşünmek mantıksız.

O nasıl 80’e geldiyse daha sende 80’i göreceksin, belki 90’ı, 100’ü de… Senin önünde yaşayacağın yıllar var. Ölümü düşünmek için daha yaşın genç, dur bakalım önünde seneler var.

Bırak vadecileri sen ya! Allah mı onlar nereden biliyorlar! Yok sabaha çıkmaya senedimiz yok muş, yok ölüm yaşa başa bakmazmış… Yaşlanmadan ölmezsin kardeşim öyle şey olur mu? “Ama işte vatan savunmasında gençler ölüyor” Bu da kaza gurubuna girer, normal bir ölüm değil.

Sanki insanlar her gün hasta oluyor, hasta olan da ölüyor… Öyle olsa bile bizim suçumuz… Beyoğlu’nun çürümüş evleri üzerimize yıkılırsa bu vade mi oluyor şimdi!

Böyle düşünmemizin nedeni bu hastalık kaza vs.nin çok oluyor olması. Baş edemeyince de vadeye kadere atıyoruz topu! Ben bu ülkenin başında olayım diyelim şimdi günde böyle 100 kişi ölüyorsa bu sayıyı 10 kişiye düşürmezsem namerdim! Nerede şimdi burada vade! Ben 60 yaşındayım, benden büyük olan kimselerden önce öleceğim aklıma bile gelmiyor. Ha ya bir kaza olursa, ya elde olmayan nedenle hastalanırsam… Olur mu olur ama yüzde bir ihtimal, şimdi kalkıp bunu mu düşüneceğim!

Yüzde bir ihtimal nedir ya, hesaba bile katılmaz!

Bu yazılarımız ciddiye alınmıyor ve yorum yapılmıyor. Çünkü söylediklerimize inanmıyorlar. Boş konuştuğumu düşünüyorlar. Ne zaman öleceklerini bilmiyorlar, kendilerini yiyip bitiriyorlar. Dine inanmasalar bile böyleler. Bunların bilimi mezarlığın kapısında bitiyor. Göreceksiniz yorumlarda “Allah geçinden versin, hayırlı ölüm…” falan gibi cümleler…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..