Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '15

 
Kategori
Deneme
 

Hastahane'de yatan Hastalara Animasyon hizmeti verilmeli !

Hastahane'de yatan Hastalara Animasyon hizmeti verilmeli !
 

Ne varlığın ne yokluğun !!!


Çok sevdiğim bir aktör kendine hiç yakışmayan bir davranışta bulunarak kendini öldürdü. Robin Williams 11 Ağustos 2014 günü yaşamına son verdi. "Patch Adams " adlı bir filimde hastaların yalnızca medikal desteğin yanında morale, gülmeye, eğlenmeye ihtiyaçları olduğunu çok güzel bir biçimde dile getirmişti. Bu filmi tüm sağlık hizmetlerinde olanların izlemesi şart.

Çok  değer verdiğim, sevdiğim bir arkadaşım kanser, hastahanede bir dizi ameliyat geçirdi, en son pankreası alındı, kısa bir süre sonra fıtık oldu, tekrar ameliyata alındı, yoğun bakım, şeker aşırı düştü ..

Allah şifa versin, iyileşsin, tüm hastahanede yatan hastalara şifa ve sağlık diliyorum.

Önerim hastahanede animasyon servisleri olmalı, hastaları eğlendirecek, onların dikkatini daha farklı güzelliklere çekmek için.

Arkadaşımı ziyarete gittiğimde, doktorlar girdi, ben bu fikrimi söyleyince  Uzman doktor  "- Zaten bir bu eksikti, bir böyle bir şey kalmıştı yapmadığımız" dedi !!!  Bende - O zaman onu da yapın eksik bir şey kalmasın"  dedim.

Yanındakiler gülümseyerek odadan çıktılar. Halbuki hastalara moral lazım. Olumlu düşünce ve gülmek bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği gibi bu yalan dünyanın zorluklarını kolaylaştırır.

Tansiyon ölçülüyor, ateş , nabız, kan basıncı ... peki hastanın zihin durumu, duyguları, hissettikleri ne oluyor?  Hastalar mutsuz, çok sıkılıyorlar, hastahane odasında günler, haftalar geçiyor. Neden onlar için özel   yetenekli kişiler hizmet vermesin? Komedyenler, güldürü yeteneği olanlar, sesi güzel yorumcular...

Kuralları yapan ve esiri olan gene biz değil miyiz?

Uzman doktor adamın reaksiyonu biraz kuralcılıktan kaynaklanan bir tepkiydi belki ama aslında moral bağışıklık sistemini sağlamlaştıracak en önemli destektir.

Uzun lafın kısası tüm hastahanelere animasyon ve moral yükselten etkinlik bölümü eklenmesini diliyorum.

Bu bir dilek değil öneri !

 

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..