Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Hastalara açılış işkencesi! Töreni sedye üzerinde beklediler

Bu haber bugün milliyetin internet sitesindeki sayfasında yayınlandı. Okuduğumda işte benim ülkem dedim. Ülkem işte bu hale getirildi. Başta olan iktidar ve ona yaranmak için olayı yalakalık derecesine getiren insanlar eziyet gören halk.

Haber şu şekilde:
''Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nin yenilenen Acil Servisi törenle açıldı. Vali Yusuf Yavaşcan, İl Sağlık Müdürü Nevzat Yetkin ve Başhekim Ahmet İnan'ın da aralarında bulunduğu protokol heyeti açılışı yaparken, serviste sedye üzerinde bekleyen hasta ve yakınları perişan oldu.''

Acil servis bir hastanenin en önemli bölümü. Buraya gelen hastalar hayati önem taşıyan kişiler. Bunları nasıl bir zihniyet orada 45 dakika sedye üzerinde bekletebilir.

Ki bu ilk değil. Defalarca haberlerde seyrettik veya gazetelerde okuduk. Okul törenle açılır , çocuklar soğukta saatlerce protokolü karşılamak için bekletilirler. O küçücük eller soğukta kızarır, ayakları donar. Ama hep birleri üst düzeydeki bürokratlara yaranmak için adına saygı denilen davranışlarıyla ellerindeki gücü kullanarak gövde gösterisi yaparlar. Peki olan kimler olur. Soğukta bekleyen o minicik yürekler, iyileşebilmek için çare aradıkları hastanede adeta işkence yapılırcasına bir tarafa atılan hasta insanlar. Peki nasıl duyursunlar sesini. Ne diyebilirlerki onlara.

Benim ülkem bu işte. O kadar çok yanlış varki bu ülkede. Halkın temsilcisyiz diyerek gelenler, onu oraya getiren halkı ayakları altında eziyor. Onu sessiz, zavallı bir çoğunluk olarak görüyor. Ellerindeki gücü kendi rahatları için diledikleri gibi kullanan onlarken geride kalanlar birşekilde sömürülüyor.

Peki Atatürk'ümün Türkiyesine ne oldu. Ülkem birilerinin elinde bu hale getirilirken kim çıkaracak sesini. Varmı bilen ?

 
Toplam blog
: 70
: 753
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

.... ..