Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hastalığınız Sizi Koruyor mu ?

Hastalığınız Sizi Koruyor mu ?
 

siz ne için hastalık yarartıyorsunuz ?


Hastalık ne demek? Tabi ki sözlük anlamını sormuyorum. :) Sizin kafanızın içindeki program kayıtlarınızda ne anlama geliyor? Hastalığa yüklediğiniz anlamlar neler, beyninizdeki nörolojik bağlantılar ne diyor bu konuda?

Ben size bazı örnekler vereyim: İlgi görmek, dikkat çekmek, yapmak istemediğin bir işi erteleyebilmek, dinlenmek, sorundan kaçış, tartışma ya da kavgayı sonlandırış, istediğini yaptırabilme yöntemi… bunlara benzer pek çok kişisel kodlama olabilir. Kişi bilinçaltında bir şekilde hasta olmakla ilgili böyle bir bağlantı kurmuşsa sık sık bu amaçlarına ulaşmak için hastalanabilir. Böyle bir durumda hastalık artık bir davranış şekli olmuştur.

Bunlara kısaca hastalığın bize sağladığı faydalar diyebiliriz. Baş ağrısına sahip olmak akşam çocukların sesini kesmesine ya da eşin vıdı vıdısını durdurmaya yarıyorsa istediğiniz zaman hoop baş ağrısı otomatik olarak geliverir! Ya da yapmak zorunda olduğunuz fakat hiç yapmak istemediğiniz bir iş, hastalanıverince başkasına devrediliyorsa hastalanmak, iş devretmek için güzel bir yöntem olabilir.

Bilinçaltı her zaman bizi korumak için iş başında olduğundan hastalık konusunda da diğer yan etkileri düşünmeden sadece sonuca giderek işini yapar. Eğer durumları değiştirmek, kaçmak, kurtulmak için hastalık yaratıyorsanız bir yandan da hastalığın ağrısını, sancısını, tatsızlığını da çekiyorsunuzdur. Bunlar da size kendinizi iyi hissettirmez. Aslında bir yandan kâr, bir yandan zarar… Hele bir de şimdi, söylediğim bu bağlantıları fark etmeden bunca zamandır kendinizi çok sık hastalanan, marazalı biri görüyor, buna inanıyorsanız kendi kendinizi daha çok hasta olmaya telkin ediyorsunuzdur.

Şimdi böyle bir durumunuz olup olmadığını fark edin. Sonra da bu işleri hastalanmadan, kendi başınıza halledebileceğinize inanın. Hastalık yaratarak sorunların üstesinden gelemezsiniz. Sadece paspas altı yaparsınız. Hayatınızda hiçbir şeyi değiştiremezsiniz, sadece bazı şeyleri geçici olarak dondurursunuz. Bu süreçte de acı ve ağrı çekerek hastalığın bedelini ödersiniz.

Yapmak istemediğiniz ya da katlanmak istediğiniz bir şey varsa bunun üstesinden düşünce ve davranışlarınızla gelebilmeniz size kalıcı çözümler getirecektir. Bugünün egzersizi, hastalıklarınızın ne niyetle geldiğini fark etmek ve başka, kalıcı bir çözüm yöntemi bulmak...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

www.farketuyguladegis.com

 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..