Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '17

     
    Kategori
    Beslenme / Diyet
     

    Hastalık savar Süt

    Hastalık savar Süt
     

    HASTALIK SAVAR SÜT
     
    Artık grip olunca içilmesi gerekenler listesine bu sütü de ekleyin. Sadece hastalık savar değil, bağışıklığı güçlendiriyor, yağ yakımını destekliyor ;)
     
    Sütü nasıl yaptığımı anlatmadan önce süte kattığım iki mucizevi besinden bahsedeyim. Zencefil ve zerdeçal??
     
    ZERDEÇAL
     
    Zerdeçal mucizevi bir besin. Pek çok hastalık üzerinde olumlu etkileri var. Hatta bazı hastalıklarda direk ilaç yerine kullanılmış. En dikkat çeken özelliği kanser savar olması. Bu mucizevi besin tam bir kanser düşmanı. Kanser hastalarında da özellikle kemoterapi görenlerde kemoterapinin yan etkilerini ciddi derecede azalttığı gözlemlenmiş. Bir diğer etkisi eklem iltihaplarını ve ağrılarını hafifletmesi. Kuvvetli bir antioksidan. Kan yağlarını azaltmada etkili. Kalp dostu. Karaciğer dostu. Vücudu zararlı maddelerden arındırır. 
     
    Zerdeçalın etkisini katlamak için karabiberle tüketmek gerekiyor.
     
    Zerdeçal günlük 1 çay kaşığı (silme) tüketilebilir. Bu sağlık bombası besini yemeklerinizde, salatalarınızda, içeceklerinizde ya da yoğurt ve süte katarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.
     
    ZENCEFİL
     
    Zencefilin en bilinen özelliği sindirim problemlerine ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmesi. Özellikle mide bulantısı ve kusmayı önlemede oldukça etkili. Ayrıca gaz ve hazımsızlık durumlarında da bir numaralı yardımcı. Yağ yakımını destekler. Kan yağlarının düşmesine yardım eder.
     
    Bu iki besinin tüketiminde dikkat edilmesi gereken ortak nokta kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler tüketmemeli. Ayrıca safra kesesi taşı olan bireylerde bir uzmana danıştıktan sonra tüketmelidir.
     
    Malzemeler
     
    1 su bardağı süt
    1/2 çay kaşığı zerdeçal
    2 dilim zencefil (tozsa 1/2 çay kaşığı)
    1 kabuk tarçın
    Karabiber (damak zevkine göre)
    1 çay kaşığı bal (tercihen)
     
    Yapılışı
     
    Tüm malzemeler cezveye eklenerek süt istenilen sıcaklığa gelene kadar ısıtılır. Ocaktan alındıktan sonra bal eklenir vee tüketime hazır :)
     
    Şifayı kapmadan önce bu şifa niteliğindeki sütü için güçlenin. Hem bağışıklığınız güçlensin hem de yağ yakımı desteklensin??
     
    Afiyet Olsun Bool Şifa Olsun
     
    Toplam blog
    : 1
    : 67
    Kayıt tarihi
    : 18.11.16
     
     

     Diyetisyen ..