Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hastalıklara derman zeytin yaprağı çayı

Hastalıklara derman zeytin yaprağı çayı
 

Zeytin en sevdiğim meyve türlerinin başında gelir.  Küçük (2500 metre kare)bahçemde, kenarlara 20 adet zeytin diktim ve geçen yıl ilk ürünü topladım. Birkaç yıl içinde zeytinlerin yağını sıkmaya başlayacağım günleri dört gözle bekliyorum.

Zeytin sadece sofralık ve sıkımlık olarak mı kullanılır?

Zeytin’in yaprağı ile son dönemde yapılan araştırmalar, insanların sağlıklı ve uzun yaşamaları için yol gösterici olmaktadır.

Zeytin ağacı yaprağı antik çağlardan beri tıbbi amaçla sağlık alanında kullanılmaktadır. Bilim adamları zeytin ağacının tüm ağaç türleri arasında en eski türlerinden olduğunu da doğrulayarak günümüze kadar üzerinde birçok araştırma yaptılar.

Hemen hemen her hastalığa derman olan zeytin ağacının şifalı yapraklarının başlıca faydaları:

Zeytin yapraklarının tıbbi anlamda çok güçlü özellikleri bileşenleri vardır. Tansiyon, şeker, tüberküloz, grip, hepatit, menenjit, aids ve daha çok fazla sağlık sorununa iyi gelir.

Çok etkili antibakteriyel antiparaziter ve anti mantar özellikleri ile de biliniyor. Vücuda enerji kazandırıcı özelliği vardır.

Zeytin yapraklarını faydalı yapan en önemli özelliklerinden biri içeriğinde oleuropin adı verilen bir madde vardır. Bu madde sayesinde zeytin ağaçları çok dayanıklı olurlar ve uzun yaşarlar.

Ayrıca oleuropein maddesi bir glikozittir. Glikozitler de hücre duvarını korur ve bağışıklık sistemini güçlendirirler.

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 15-20 adet zeytin yaprağı, yarım litre klorsuz içme suyu.

Kaynar suya kurutulmuş zeytin ağacının yapraklarını atın ve 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra afiyetle içebilirsiniz. İçerken damak tadınıza göre limon veya bal ilave edebilirsiniz.

Neredeyse tüm hastalıklara derman olan zeytin yaprağının faydalarını mutlaka paylaşalım, sevdiklerimize ulaştıralım. Sağlıcakla kalınız…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..