Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hastalıkta ve Sağlıkta

 Dünyaya sadece insan tarafımızla bakarsak ne olur?

Dışarıda gördüklerimizi gerçek zannederiz. Beş duyumuzla algıladığımız dünyanın gerçek olduğunu düşünmek, limitlere, hastalıklara, savaşa inanmak anlamına gelir. Gazete haberlerini takip ederek, televizyon izleyerek, Facebook’ta gezinerek dışarıdaki dünyayı anlamak mümkün değildir. Dünyayı tam olarak içsel gerçekliğe ulaştığımızda anlayabiliriz. 

Nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bu gezegende işler iyice çığırından çıkacak. Bu yüzden de bizim gibilerin gerçeği bulması için içine dönmesi gerekiyor. Nefes, enerji çalışmaları, koçluk vb. gibi birçok teknik var. Bu teknikler, yapma eyleminin kapsamına girerler. Dengeli bir spritüal yaşam için sadece yapma değil, olma eylemine de ihtiyaç vardır. Meditasyon olma eylemidir. Meditasyon içsel gerçekliğinizle bağlantıya geçmenizi sağlar. İçinizde var olan ışık ve karanlığı dengeleme fırsatı yakalarsınız. Zihniniz karışıksa kendinizi eksik hissedersiniz. Aydınlanmış zihinden bir parça olmadıkça güzellikler fark edilmez. Gerçekten sevemeyiz. Dünyanın sonu gelmiş gibi olur. Amaç olmaz. Amaç olmadığında hayatın anlamı kalmaz. Özetle dünyayı gerçekten anlamak istiyorum diyorsanız zihni izlemekten başka çareniz yok. 

Zihni izlemediğimizde başımıza gelenlerin sorumluluğunu dünyaya bırakırız. Halbuki, hayatımız herhangi bir nesneyle karşı karşıya geldiğimizde, aldığımız karara göre şekillenir. Bir nesneyle karşı karşıya geldiğimizde ya ona bağlanır ya da ret ederiz. Bağlandığımızda bağımlılıkları, ret ettiğimizde öfke ve nefreti deneyimleriz. Bu iki durum da hiçbir zaman hayırla sonuçlanmaz. Gerçekten sahip olamayacağımız şeylerle boşuna zaman kaybederiz. Sahip olabileceğimiz tek şey niyetimiz. Niyetimi kaybedeceğim diye endişelenmeye ya da üzülmeye gerek yoktur. Aksine niyetimizi ne kadar çok ifade edip hayata geçirirsek onu arttırmış oluruz. Niyetimizi paylaştığımızda hem biz kazanırız hem de diğerleri… 

Bu yüzden zihni izleyerek hayırlı olanı seçmeliyiz. Tıpkı evlilik yemininde olduğu gibi zihnimizle (aklımızla) “hastalıkta ve sağlıkta birlikte olmalıyız”

Zihnini izle, mekanizmayı fark et.

Zor mu geldi?

Fakat yapabildiğinde, Fark edebildiğinde 

Yavaş yavaş değişecek. 

Kendi kendine zihnin yapısını değiştirmezsin. 

Fakat bu değişimi yaratacak durumlar yaratabilirsin

Hastalıkta ve Sağlıkta 

İyi günde kötü günde

Yoksullukta ve bollukta

Ölüm Ayırana kadar.

Zihnini İzle, mekanizmayı fark et. 

 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..