Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
Tıp
 

Hastanın hakları var da sağlık çalışanının hakkı nerede?

Hastanın hakları var da sağlık çalışanının hakkı nerede?
 

Hasta hakları uygulamaları Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı yoğun çalışmalar neticesinde şu anda ülkemizde yoğun şekilde uygulanıyor.

Bakanlık hastanelerinde acil servisi gösteren tabelalardan ziyade "Hasta Hakları Birimini" gösteren tabelalar var. Sağlık çalışanlarının hakları ilgili birim olmayınca, bu durum elbette sağlık çalışanlarının ciddi tepkilerine neden oldu.

Bir hasta, sağlık çalışanının birinden şikayetçi olduğu zaman, hemen orada hazır bulunan görevliye şikayetini yazdırıp gidiyor. Haksız yere suçlanmışsa, sağlık çalışanı kendini mahkemede savunmak zorunda, mahkeme dilekçe yazmanın da bir usulü olduğu için bir de avukat tutmak zorunda. Hekimse, tabip odasında yardım istemeye giderse de her yıl 170 milyon üyelik parası verdiği o da ona ancak "Sana ancak iyi bir avukat tavsiye edebiliriz, " diyor. Tabii ki parası da sağlık çalışanından çıkıyor.

Hasta hakları yapılanması ve işleyişi açısından öncelikle sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınları için bir başvuru sistemidir. Sağlık çalışanlarının memnuniyetlerinin dikkate alınmadan tamamı ile hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetinin ön plana alındığı hasta hakları birimi kalitenin artmasına katkı sağlayabilir mi?

Sağlık çalışanının da birtakım hakları vardır. Peki onların hakkını kim savunacak?

Bakanlık sağlık çalışanı hakları ile uygulamalar yapması gerekmez mi?

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..