Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '09

 
Kategori
Deneme
 

Hastasın, Hastayım

Hastasın, Hastayım
 

Her Martının Düşü Daha Yüksek Uçmaktır


Duydum ki hastasın, o şıllık senide mi yakaladı, sendemi düştün ağına o arsız mikrobun ve o utanmaz uslanmazların.

Düşmeye gör ellerine, kemirirler inceden inceye, ne olduğunu bilemeden yaşarsın o katlanılmaz acıları bedeninde. Aksırıklar , öksürükler sızlamalar , inlemeler cabası. Ne halden bilirler nede halinizden anlarlar, ne kadar halsiz, dermansız ve güçsüz olduğunu.

Gene seni seven biri anlayacaktır çektiklerini, en az senin kadar çekecektir acılarını, hissedecektir yüreğinde usuldan yavaştan yükseğe doğru katmer katmer.

Yağmur toprağını tanır, az yağmadı tepesine; kar bilir tepelerini yüksek dağların beyaza boyadı nasılsa yıllarca , soğuğu ile besledi dağlarını ormanların. Anlamaz mı halinden. Az çektirmedi bilir yaptıklarını..

Çok sessiz ve yorgun solgun yanağın , dağınık saçların, ruhun yansır yüreğine hastayken. Kelepçe istemez yüreğin tıpkı saçların gibi çünkü sevmez tutsaklığı. Aşıksın özgürlüğe. Hastasın daha özgürsün aslında; direnirsin , savaşırsın, karşı koyarsın seni üzen o hoyratlara . Sonra toplarsın saçlarını , sallarsın omzunu; marursun kazandın savaşı nasılsa, ben kimmişim dersin kendince.

Geçmiş olsun bütün hasta dost yüreklere.

 
Toplam blog
: 17
: 513
Kayıt tarihi
: 03.01.08
 
 

1965 yılında Amasya ' da doğdum. Eğitimle ilgili olarak çalışıyorum. Yazmaya olan ilgim çocukluk yı..