Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Hata sende değil, seni böyle sevende!..

Hata sende değil, seni böyle sevende!..
 

Nefret ediyorum!! Aşktan, sevgiden ve seviyorum gibi yapan tüm insanlardan..
Sevmekte, ayrılıkta, aşkta, özlemde, acı çekmekte tabiki insanlara mahsus. Eğer uğrunda acılar çekmeyi hakedecek insan varsa hele ki.. Gel gör ki "kaldı mı?" diye herkes sormuştur kendine. Hakeden kalanlar varsa zaten karaborsa. Ve nedense emek verdiğimiz insan için en çok bu üzüntüyü çekiyoruz ya.

 Ne kadar zaman geçerse geçsin hep aklımızda ya. Neden? Çünkü verilen emekler..

Aslında hata hep biz kadınlarda. Tavizi veren de, çok seven de, özümüzden verip her dediğine 'evet' diyen de hep biz kadınlar. %1'ni erkekler verse zaten biz burnumuz hava da gezerdik. Onlar peşimizden koşardı, eminim. Neden? Sevdiğimiz için mi? Aşık olduğumuz için mi? Değer verdiğimiz için mi? Yoksa istediğimiz karakteri istediğimiz bedenlere koyarak onu yaşamak istediğimiz için mi?

Kesinlikle en sonuncu seçenek. İstediğimiz, hissettiğimiz karakteri en olmadık insana yerleştirip onu öyle sevdiğimiz için bunca acıyı çekiyoruz. Ayrıldıktan sonra bile, "Yok yok, böyle bir şey yapmaz, böyle düşünmez, eminim o da beni düşünüyordur" diyoruz tabiki. Bunu kimse inkar etmesin burda. Ama maalesef öyle olmuyor. Ayrılık sonrası o insan başka birini de buluyor, senin arkandan atıp tutuyor da. İstediğin karakterdeki o adam değil çünkü, o gidiyor yerine yine kendi karakteriyle olan insan kalıyor.

Neden yapamıyoruz? Ayrılan sevgili kendine yeni sevgililer yaparken, hatta nişanlanırken neden hala üzülüyoruz? Sevdiğimiz için değil, aksine artık nefret bile etmiyoruz askında. Neden biliyor musunuz? Sana geldiğinde 'ben bekar hayatı yaşamak istiyorum, sana göre değilim evlenemem' diyen adam, ayrıldığında hemen ardından başka biriyle nişanlanıyorsa suç o adamda değil bizde tabi ki.. Buna üzülüyoruz. Yanıldığımıza.. Onca emeklerimizin boşa gittiğine.

Onu bu raddeye getiren biziz çünkü. Adam eden, özgüven aşılayan, onu hayatın merkezine koyan, insan yapan biziz. Kendimize değer vermeyen biziz. Böyle bir kadınla tabiki evlenmez.. Vücut bile kendine düşman olan besini sever, dost olanı canı çekmez..

Sevmek ve sevilmek ne kadar güzel bir duygu iken; bunları birbirimize zehir etmeye ne gerek var ki şu dünyada. Bizi sevene 'evet' desek bitecek aslında her şey ya da bizi candan seven insanın sevgisinin kıymetini bilsek hayat o kadar güzel olur ki bize.. Ama yok, biz  ya kriterimizle seviyoruz ya elektrik alamayız bizi sevenden, ya da etkilenmeyiz. Çünkü hep gözlerimizle bakıyoruz insanlara. Kalbimizdeki güzelliği gözlerimize yansıtmayı beceremiyoruz. Halbuki ne eksiği var karşındaki insanın o seni bırakıp giden insan kılığına girmiş varlıkta? Fazlası var aslında. Çünkü Allah hepimizi aynı güzellikte yaratmış, sadece bakan gözler biraz cimri o kadar..

Nasıl sevmişsse Mevlana Gevher Hatun'u, nasıl bağlanmışsa en büyük dostu Şems-i Tebrizi'ye ve nasıl acı ile kıvranmışsa Allah aşkıyla.. Öyle bir Aşk-ı Niyaz diliyorum herkese.

Sevgilerimle 

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..