Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '09

 
Kategori
Deneme
 

Hatalarımız, hayatlarımız...

Hata kul için var. Amenna. Hatasız kul ise yok. Hayat denen bu gizemli meseleyi formulize eden cümleler vardır hani; tek cümleyle hayatı anlatmayı, bir çırpıda özetleyip, size bazı sırlar vermeyi hedefler.

Ama ben, özlü sözlerdense, “yaşanmışlığın” tartışmasız gücüne, önünde boyun eğdiren kudretine inanırım. Söz konusu olan hayatla ilgili bir şeyler öğrenmek olduğunda; yaşanmışlık, mutlak öğretmen ve eğitmendir bence.

Peki, acaba biz de böyle bir cümle kursak ve: “Hayatlarımız hatalarımızdan ibarettir” desek, çok mu radikal bir kanıya varmış oluruz? Belki de, hep çok yüzü, çok yönü ve çok yolu olan hayata; çok tek yönlü, çok sığ bir formül çıkarıp, haksızlık etmiş oluruz.

Kesin olan bir şey var ki, o da hayatın bizler kadar, bizlerin düşünceleri kadar rijit, katı olmadığı. Hayat kendi kurallarını ta baştan koymuş zaten.

İşin bir de hatalarla yüzleşmek yönü var tabii. Bence insanın dönüp de hatasına bakabilmesi, yarasına bakabilmesi gibi bir şeydir. Yaramıza bakmak içimizi acıtır; hatalarımıza bakmak da…Yaramız canımızı yakar; hatalarımız da… Ama işin bir güzel yanı var, belki de tek güzel yanı: yaralarınız iz bırakır; hatalarınız da… Ve izleriniz size, “geçmiş” denen, o “yalan masal”ın aslında gerçek olduğunu hatırlatır; dolayısı ile hatalarınız da…

En azından bir hayal, bir yalan olmadığını bilirsiniz bir zamanlar yaşadıklarınızın, ve bu da belki, bir nebze teselli olur size…

D. Dara KILINÇ

ddarakilinc@hotmail.com

 
Toplam blog
: 160
: 2717
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Öykü Şiir Deneme ..