Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Hatay'daki patlamanın sorumlusu kimler?

Hatay'daki patlamanın sorumlusu kimler?
 

www.milliyet.com.tr


 

Bugün saat 13.45 de Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde biri belediyenin, diğeri de postanenin önünde olmak üzere iki adet bombalı aracın patladığı ve ilk belirlemelere göre 40 ölü ile 29 u ağır, 100 yaralının bulunduğu bildirilmektedir. 
 
Başbakan Erdoğan ile İçişleri Bakanı Güler ilk açıklamalarında patlamaların PKK ile olan barış sürecini baltalamaya çalışanlar olduğu ihtimaliyle birlikte patlamaların Suriye ile de ilgili olabileceğini de belirtmişlerdir. 
 
Bombalı araç patlatarak terör eylemi yaratmak Ortadoğu'da sık karşılaşılan olaylardandır. Filistinliler İsraile karşı bu yöntemi kullanırlarken bu olay 15-20 kasım 2003 tarihlerinde İstanbul'da sinagoglara ve HSBC bankasının genel merkezine yapılan saldırılara benzemektedir. 30 kişinin öldüğü 400 kişinin de yaralandığı o saldırıları El Kaide örgütü üstlenmişti.
 
2 Mayıs 2013 tarihinde  de Akçakale sınır kapısını zorla geçmek isteyen Suriyelilerin açtığı ateş sonunda bir polis şehit olmuş, 11 kişi de yaralanmıştı.
 
Bu bombalama olayının ise Suriye'deki iç savaşla ilgili olma ihtimali yüksektir. Ya Esad yanlıları hükümetin Suriye politikası yüzünden bize gözdağı vermek istemektedir, veya Suriye'li muhalifler bizi bu savaşın içine sokmak için böyle bir provokasyon girişiminde bulunmuşlardır.
 
Sebep ne olursa olsun şu anda 40 vatandaşımız yaşamını kaybetmiştir. Bu olay başkalarının gazına gelerek, komşu bir devletin iç işlerine burnumuzu soktuğumuzda başımıza neler geleceğinin çok açık bir örneğidir.
 
Bu olayın faillerinin bulunması yanında bundan sonra Hükümetimizin dış politikadaki  tutumunu merakla beklemekteyiz. 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..