Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '13

 
Kategori
Deneme
 

Hatıralar = anılar

Hatıralar = anılar
 

İnternetten alınmıştır


Yaşamın akışında yaşanan günlük olaylar olan ama eskidikçe anlam kazanan hatıraların İnsan yaşamının en önemli olgularından olduğunu düşüyorum.

İnsanlar 10, 20, 30 gibi her on yıllık zaman dilimlerinde hatıralar (anılar) sınavından geçeceğini düşünerek yaşasa ve her on yılda bir oturup hatıralarını yazsa; yaşamının içeriğini anlamını değerini özetlemiş olmaz mı? 

Hatıralar insanın beyninde iz bırakan olaylarsa, hafızada iz bırakan olayların içeriğide yaşamın anlamına ilişkin verilerse; hatıralar insan yaşamının toplam değerinin özetidir.

Aslında insanın vasiyet bırakması gibi anılarını özetleyip bırakmasının gelenekselleşmesi insanların daha değerli yaşamalarını etkilemez mi?

Okumaya yazmaya başlamasından sonra insanlar düzenli günlük tutsa veya her yıl anılarını özetlese bu durumun kendine karşı yükleyeceği sorumlulukla potansiyelini daha yoğun kullanmasını etkilemez mi?

Hatıralar; insanın tramvalarını, motivasyonlarını, doyumlarını, uhdelerini, keşkelerini anlatmaz mı?

Bir insanın cenazesi başında anılarının önemlilerinin okunması geleneği oluşsa insan kaliteli anılar üretmeye yönelmez mi?

Biz Milliyet Blogta yazanlar; sırayla incelediğimizde ve inceletildiğinde yazdıklarımızın dolayısıyla beynimizin içinin niteliği anlaşılacağı gibi anılar da yaşamımızın niteliğinin aynası olmaz mı?

Olumlu, nitelikli, esprili anılar üretmek dileğiyle...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..