Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '10

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Hatırlamayı unutmak- (FORGETTİNG TO REMEMBER- CHARLİE CURTİS)

Hatırlamayı unutmak- (FORGETTİNG TO REMEMBER- CHARLİE CURTİS)
 

Bülent Uran


Bugün sağ eliminin serçe parmağına, onu birkaç hafta önce kız kardeşimin yatar koltuğunun sinir bozucu mekanizmasına kaptırdığım ve bunun sonucunda oluşan beklenmedik hareketin, benim parmağımın tasarım limitlerini aşması sebebiyle, ayrıcalıklı davranmam gerektiğini hatırlamam gerektiğinin unuttum.
Bunun sebebi, her ne kadar çok fazla bükersem hafif bir acı hissetmeme ve hala gözle görünen bir miktar şişlik olmasına rağmen, iyileşme sürecinin üzerinden asıl olayın rahatsızlığını bitirecek kadar uzun bir sürenin geçmiş olması ve dolayısıyla bunun benim farkındalığımın dışına çıkmış olmasıdır.
Bu genellikle iyileşme sürecinin bir mikrokozmozu.

Fiziksel, duygusal, spritüel, finansal veya herhangi başka bir alanda iyileşiyor olsanız da “iyileşmek bir şeylerin yanlış olduğunu, hatırlamayı unutmak sürecidir”

Bu yüzden acı, 5 dakika önce taşa çarptığınız bir ayak parmağından veya babanızın 5 asır önceki alkollü tacizinden kaynaklansa da, “iyileşmek bir şeylerin yanlış olduğunu, hatırlamayı unutmak sürecidir”.
NLP alanında, istenmeyen acı tecrübesiyle bağlantılı uyarı-tepki çiftlerini ortadan kaldırarak yerlerine, iyi hissettiren yeni uyarı-tepki kalıplarını kurarız.

Bunu yapmanın en kolay yollarından biri, “çift-çapalama”dır. NLP eğitimlerimizde, biz bu çalışmayı öğretir ve kişilerin şunları yapmalarını isteriz:
1. Çapa olarak dizlerini kullanmalarını
2. Olumsuz bir anıyı bir tarafa çapalamalarını
3. Olumlu bir çapayı öteki tarafa atmalarını
4. Gerekiyorsa, olumlu olumsuzdan daha baskın hale gelene kadar, olumlu dize çok sayıda olumlu çapayı yığmalarını
5. Sonra iki dizi beraber ateşleyip, bir dakika kadar böyle tutmalarını.
6. Ve olumlunun enerjisi baskın geldiği için olumsuz çapa yok olur.

Hemen sonra, kişinin olumsuz olan dizindeki çapayı ateşlemesini isterseniz, kişi kendinin “ bir şeylerin yanlış olduğunu, hatırlamayı unuttuğunu “ fark eder ve bunun yerine bu mesele hakkında daha ılımlı, daha huzurlu, daha sakin, daha olumlu ve daha becerikli, yepyeni bir bakış açısı bildirir.


Çift çapalama işe yaradığında, sonuçları müşteri için muhteşem ve çok etkileyici olur. Herhangi bir NLP uygulamasındaki gibi, bu eski semptomlar kompleksine bağlanabilecek bir tetikleyicinin oralarda bir yerlerde kalmamış olması için, geleceğe ilerlemeli veya bu meseleyle ilişkili tüm enerjiyi nötralize ettiğinizi test etmelisiniz.

Bu aşağıdakiyle aynı sonucu verir.
1. Müşterinin, bu mesele üzerinde, negatif enerji yıkılana kadar eksiksiz EFT dizisi uygulamasını yapmasını sağlamanız.
2. Ve sonrada olumlu bir hatıranın enerjisini vuruşlarla uygulamanız.
Bu aynı zamanda benim “EFT ile Olumlu Değerlendirme” prosedürümü kullanmanız durumunda ulaşacağınız sonuçla aynıdır.

Burada,
1. Bu problemin olumsuz enerjisine dönüşümlü olarak vuruş yapılır
2. Bu, bu kişinin hayat hakkında sevdiği şeylerin listesinden oluşur
3. Ve müşterinin kalibre edilmiş bir skalada ki yetkilendirme derecesini inanılmaz bir şekilde arttırır.


Bu sonuncu prosedür, bir miktar harici kalibrasyon sağladığı için özellikle çok aydınlatıcıdır. Çünkü müşterinin bu çalışmada ölçüm yapmak için kullanılan duygusal skalada çok hızlı bir şekilde tırmandığını görürsünüz.
Yinede genel konsept tüm NLP uygulamaları için geçerlidir. Bir diğer örnek olarak, “temeldeki olumsuz niyetin, olumlu niyetinin, olumlu niyetinin, olumlu niyetini” keşfetmek konusunda bir döngüsü olan, herhangi bir NLP uygulamasıyla çok göz alıcı sonuçlar elde edilebilir. Bu işleme birkaç döngüyle devam etmek, kelimenin tam anlamıyla müşteriyi mutlu bir duruma sürükleyebilir.

Bunun akıllıca düşünülmüş bir örneği, aynı adlı kitabında Connirae Andreas tarafından tariflenen, Çekirdek Dönüşümüdür. Benim için bu prosedürü kullanmak çok keyiflidir çünkü müşterinin var olan bir sorunuyla başlar ve genellikle müşterinin olumlu niyetler serisinde hızlıca yükselmesini sağlayarak çok iyileştirici bir spritüel kaliteye sahip bir zihin durumunu sağlamak için sadece birkaç dakikaya ihtiyaç duyar.

Bu yüzden müşterinizle bir NLP seansı yapmaya oturduğunuz bir sonraki sefer, sonuç hedefinizin müşterinin “bir şeyin yanlış olduğunu hatırlamasını unutturmayı” sağlamak olduğunu aklınızda tutmanızı tavsiye ederim.
NLP teknikleri ile dolu alet çantanızla ustalıkla çalışırken, çözülmeyi seyredin ve bu teknolojiye sahip olduğumuz için kendinizi mutlu hissedin. Çünkü yıllar önce terapistlerin sadece, müşterinin boynuna mental rahatsızlığının tanısını asmak gibi zahmetli bir işlemle başlayan ve aylarca hatta yıllarca süren ve acıyı çok az azaltan bir dizi seansla, yavaş ilerlemelerle bu işlemle devam etmelerini gerektiren, üzerinde çalışılması zor ve ağır paradigmaları vardı.
Birçok geleneksel terapist daha iyi bir yöntem olmasını arzular hale gelmiştir. NLP bu iyi yöntemlerden birisidir çünkü müşterinin geçmişin ağırlığından kurtulmasını sağlar ve bunu hızlı bir şekilde yapar.

O yüzden unutmayın müşterilerinize ne zaman yardım ederseniz edin “yanlış bir şey olduğunu hatırlamayı unutun”, siz onlara yaşamlarını iade ediyorsunuz. Sandalyeden kalkarlarken bunu onların yüzlerinde görebilirsiniz. Onların yüzündeki bu gülümseme onlar içinde, sizin içinde değeri ölçülemeyecek kıymette bir armağandır.

 
Toplam blog
: 13
: 5872
Kayıt tarihi
: 27.08.06
 
 

1955 İstanbul doğumlu. Kadın Doğum Uzmanı. Hastalıkların zihinsel neddenlerive çözümleri üzerine ..