Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır!

03.02.2008 13:13:18

Ölen teröristlere saygı duruşunda bulundular!

Hem de Şanlıurfa'mızda, hem de milletvekili katılımıyla..

02.02.2008 22:07

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa İl Örgütü Olağanüstü Kongresi başladı.

Şehitlik Çamlık aile çay bahçesinde yapılan kongreye DTP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP Parti Meclisi üyeleri Vakkas Dalkılıç, Şükrü Binici, terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, delegeler ile çok sayıda partili katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kongrede partililer ve delegeler salonu üst aramaları yapıldıktan sonra alındı.

Divan Başkanlığını DTP Parti Meclis üyesi Vakkas Dalkılıç'ın yaptığı kongrede İstiklal Marşı okunmadı, ölen teröristler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında salondaki kalabalık zafer işareti yaparken saygı duruşu sonunda kadınlar zılgıt çaldı.

Kürtçe konuştuğu için hakkında fezleke hazırlanan DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, partilileri Kürtçe selamladıktan sonra Türkçe yaptığı konuşmada 'yerel seçimlerde Diyarbakır'ı istiyorum' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanmak için parti teşkilatına talimat verdiği öne sürülen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okuyan DTP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, görevden alınan Sur Belediye Başkanlığı için seçime gidilmesini istedi.

İbrahim Binici, Eğer ki, yerel seçimlere 1 yıldan az zaman varsa belediye başkanı olmayan bir belediyede seçime gidilmez ama 1 yıldan fazla zaman varsa seçime gidilir. Tayyip Erdoğan ve ekibi işte Diyarbakır. işte Sur Belediyesi cesaretin varsa bu gün Sur Belediyesi'nde seçime gidelim. Bu halk kardeşlerini bombalayanları unutmaz. Bu halk artık bir teneke yağa bir torba kömüre kanmayacak. Halk seni elinin tersiyle itecek. Bu halk kardeşlerini bombalayanları istemez" şeklinde konuştu.

İHA

Söylenecek söz bulamıyorum. Kimse bu olaylara tepki vermiyor artık. Belki de okunmuyor bile bu haberler. Gündemdeki popülerliğini kaybetti terörle mücadele. İlla ki 5 10 tane Mehmetçiğimizin şehit düşmesi gerekiyor haber değeri taşıması için. Şu sıralar sanırım hepimiz Türbanlıyız ya da hepimiz laiğiz diye bir bez parçası için Allah ile kul arasındaki münasebeti siyaset belleyip meydanlara koşmaya hazırlanıyoruz. Aman kaçırmayalım bu bir şeyler olma trenini. Bir elde Türban bir elde YÖK tartışıp duruyoruz. Başın altındaki örtüleri kaldıramadan başın üstündekini tartışsan ne olur tartışmasan ne olur. Yasakçı zihniyet her zaman kaybeder. Sen yasaklarsan Türbanı, gençlerde bunun savunulucuğunu yapan insanları kendine önder bilir onun fikirlerinin peşine düşer. Türk gencini rahat bırakın siyaseti dini, fikir üretebileceği karakterini yaratabileceği alanları yaşasın. Türk genci kendini yaşasın kendi düşüncelerinin arkasında dursun, yasakçı zihniyet ile hacının hocanın devrimcinin faşistin arkasında durmasın. 80'lerde izin vermedin de ne oldu çözüldü mü sağ sol kavgası. Sen yasakladıkça bu işler derinden yürümeye başlar. Patlak verdiği her yerde de yasaklayan kaybeder. Türk milleti derin bir uykuda rüyalar aleminde kim nereye çekerse o tarafta. Madem biz alışmışız bir önderin arkasına sığınmaya madem biz alışmışız birilerinin bizi uyandırmasına o zaman o birileri derhal çıkmalı çünkü terör denilen lanet Güneydoğudan Ankara'ya sıçradı ve son hız ve şiddetle ilerlemeye devam ediyor. PKK ile mücadele sadece askerin görevi değildir. Bu illegal bir savaştır her an her platformda karşınıza çıkabilir. Bununla mücadele görevi Türk'ü kürdü Lazı Çerkezi Alevisi Sünni’siyle herkesin görevidir. Sadece Diyarbakır, Urfa, Hakkari, Şırnak değil artık Ankara'dan İstanbula oradan kim bilir hangi vatan toprağına gerek düşünce gerek eylem olarak sıçramaktadır. Atatürk'ün de dediği gibi "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz."

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..