Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Hava bedava, kömür bedava ama ekmek cıssss!

Hava bedava, kömür bedava ama ekmek cıssss!
 

Penceremden baktığım anda sokak lambasının etrafındaki bedava kömür sisi, bu resimde bedava.


Bedava yaşıyoruz, bedava;
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;
Yağmur çamur bedava;
Otomobillerin dışı,
Sinemaların kapısı,
Camekanlar bedava;
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava;
Kelle fiyatına hürriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yaşıyoruz, bedava...
Orhan Veli'nin dediği gibi bedava yaşıyoruz bedava. Tırlar dolusu kömürler dağıtıldı. Vallahi bize vermediler. Yakın arkadaşlarıma da. Bizim gecekondudan apartman dairelerimiz, kapımızda son model arabalarımızda olmadı. Kapımızın önüne gelen kömür kamyonları, gıda ve temizlik maddeleri dağıtan kamyonlar atladı geçti bizim kapımızın önünden. Unuttular galiba bizleri. Gariban devlet memurunu, yazık kiracı komşularımı.. Ne diyelim; komşumun dediği gibi allah muhtaç etmesin. Alanlarda da gözümüz yok yani... Lafı fazla uzaltmayacağım.
Havaların soğumasıyla beraber başlayan hava kirliliği dahada arttı. Penceremi açtım dışarıya başımı uzalttığım anda öksürmeye başladım nefesim daraldı. O kadar yoğunlaşmıştı ki kömür kokusu. Kocaman bulut halindeydi is. Karşı binalar görünmez gibiydi. Ankara' da yaşayanlar bu dağıtılan ucuz kömürlerin kokusunun farkını hemen bilirler.
Geçen yıl lokale kayıt yenilemek için muhtarlığa gittiğimizde gelen genç takım elbiseli adamların muhtara söylediği sözler kulaklarımda çınlandı tekrardan.
Eeeee, Muhtar kış geliyor bizi gör kömür alıverde bizde seni seçimlerde görelim. Yuh yanii demiştim ve bir kez daha bu kelimeyi kullanmak zorunda kaldım..
2009 bütçesinde 1 milyar 103 milyon YTL halka bedava kömür dağıtımına aktarılacak.Yuhhh yaniii.
Bu ödeneğin kaçta kaçı gerçek ihtiyaç sahiplerine gidiyor acaba? Yoksa seçimler yaklaşıyor diye yandaşlarına göz boyaması yaparak ,bizi akciğer kanseri, astım gibi hastalıklarla sağlığımızı bozarak, sağlık kuruluşlarına bunların daha fazla ödeneğini mi ayırdılar acaba?
Ekmek bedava, Kömür bedava, soğan, patates bedava, Temizlik ve gıda maddeleri bedava.... Bedava yaşıyoruz bedava. Bir oy uğruna bedavamı boğuluyoruz bedava?


 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..