Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Hava bedava, suya biraz para verin

Hava bedava, suya biraz para verin
 

Hava bedava, artık suya da para vermiyoruz. Gerek yok sevgili milletimiz, artık su da bedava. Nasıl oluyor o iş demeyin. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama İstanbul Beyoğlu belediyesi bu kampanyayı resmen başlattı. Arada bir televizyonda haber kanallarını geziyorsanız mutlaka rastlamışsınızdır, belediyeler kömür, soba derken artık bedava su dağıtmaya başladılar.

Seçim ülkenin bir numaralı gündem maddesi. Geçmişten günümüze, her seçim zamanı olduğu gibi devlet büyükleri çalışmaya başladı. Hepimizin bildiği gibi genel olarak olağan zamanlarda çalışmıyorlar, seçim gibi olağanüstü zamanlarda ise Allah nazarlardan saklasın, ara vermeksizin sürekli çalışıyorlar.

Bir çoğumuz farkındayızdır ki, AK parti yavaş yavaş ya kendi sonunu hazırlıyor ya da sonu geldi, boğulmak üzere, son kulaçlarını atıyor. Bu ülkede ki, şu açılımı bu açılımı derken kısaca açılım tartışması başladı. Doğal olarak herkes bir açılımdan nasibini aldı. CHP çarşaf açılımıyla karşımıza çıktı. AKP boş durur mu ? kömür açılımıyla başlayıp, soba açılımıyla devam ettiler. Kömürü veriyoruz madem halka kömürü içine koyacak soba da verelim dediler. Son nokta ise gerçekten komedi.

Su Açılımı. Nedir su açılımı? Belediye bedava su dağıtıyor. Nasıl mı? Bir tankere doldurmuş mahalle arasına park ediyor. Halktan da eline bidonu alıp, tankere koşan bedava suyu kapıyor. Elbette bunda da, devletin her zaman yaptığı her işte olduğu gibi halk birbirini yiyor. İşte komedi mi desem trajedi mi desem burada başlıyor. İnsanlar 4 liralık su için birbirini yiyor. İyilik yap denize at demişler ya, bizim ülkenin acı yanı iyilik yapan bırakın denize atmayı, gidip o iyiliği denizin dibinden çıkarıyor. Sonra da gözümüze gözümüze sokuyor yaptığı iyilikleri.

Burada işin rezilliği ileri derecede hepimizin gördüğü kısım bu. Görmediğimiz, ya da görmezden geldiğimiz bir kısım var ki daha içler acısı. Elinde bidonlarla bedava su almaya gidiyor ya halk, götürdükleri bidonların hazır fiyatı 4 lira gibi komik bir rakam. Peki burada 4 liralık suya muhtaç hale geldiği için halkamı gülmek ya da ağlamak lazım. Yoksa halkı 4 liralık suya muhtaç edip, ardından o suyu bedava dağıtarak oy toplama aracına çeviren ardından yaptığı sözde iyiliği rezilliğe çevirip marifetmiş gibi gösteren yöneticilere mi gülmek gerek. Asıl sorun bu olsa gerek.

Bu ülkenin bütün yardım faaliyetleri alengerli. İsim vermekten çekinmeye hiç gerek yok. Ülkenin büyük yardım organları Deniz Feneri, Kimse Yok mu vb. dernekler. İnsanlara birkaç yardım edip, ardından bunları televizyon programı yapıp yardım ettikleri aslında utangaç halkı, utanmaz medya organlarıyla lense etmiyorlar mı? Ve bu işi de sözde dindar televizyonlar yapıyor. İslamiyet’te yaptığın yardımı göze sokmak gibi bir şey olmadığına emin olarak sözde dindar diyorum. Tabii bunlar bizim sözde dindar hükümetlerimize de yakın oldukları için çalışma stilleri aynı olsa gerek. Önce yardım et, sonra rezil et.

Havayı bedava soluyan insanlar, suya biraz para versinler bu rezil kampanyaların kurbanı olup, rezil olmasınlar.

03.01.2009

 
Toplam blog
: 23
: 2179
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Hayattan sıkılmış bir kişilik.  Hep acaip şeylere ilgi duydum insanlara göre. Bir çok insana gö..